Evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini buluşturan çözüm: Dostluk Çatısı

Barınma ihtiyacı olan depremzedeler için "Dostluk Çatısı" isimli bir projeyi kullanıma sunan Hepsiemlak, platformu üzerinden evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini bir araya getirecek.
Evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini buluşturan çözüm: Dostluk Çatısı

Depremzedeler için toplanma alanları, tesisler, oteller ve gönüllü evleri gibi kalacak yerleri gösteren bir platform olan Kalacakyer.org'u sizlere aktarmıştık. 6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor.

Barınma ihtiyacı olan depremzedeler için "Dostluk Çatısı" isimli bir projeyi kullanıma sunan Hepsiemlak, platformu üzerinden evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini bir araya getirecek. Dostluk Çatısı'nın web sitesine giriş yaptığımızda karşımıza "Konaklamaya Uygun Yerim Var" ve "Konaklama İhtiyacım Var" isimli iki farklı seçenek çıkıyor. İhtiyaç sahipleri ve evini depremzedelere açmak isteyenler, web sitesinde yer alan ilgili formları doldurarak projede yer alabiliyor.

Formlar içinde ise ad - soyad, yetişkin ve çocuk sayısı, GSM ve adres gibi bilgilerin paylaşılması gerekiyor. Web sitesinde yer alan bilgilere göre dijital form vasıtası ile işlenen kişisel veriler, proje dışında paylaşılmayacak ve afet durumunun sonlanması ile birlikte imha edilecek.

Dostluk Çatısı projesinin herhangi bir bölge kısıtlamasına sahip olmadığını ve tüm Türkiye’den destek vermenin mümkün olduğunu da ekleyelim. Doldurulan formların kontrolleri ise Hepsiemlak müşteri hizmetleri ekibi tarafından gerçekleştiriliyor. "Konaklamaya Uygun Yerim Var" formuna buradan, "Konaklama İhtiyacım Var" formuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.