İhtiyaç Haritası'nın afet koordinasyon platformu: Afet Haritası

Destek sağlayan tüm aktörleri gerçek zamanlı olarak takip edebilen Afet Haritası, aynı zamanda Türkiye'nin afet bölgelerindeki ihtiyaçları belirlemek ve tedarik etmek için kullanıcıları hızlı bir şekilde harekete geçiriyor.
İhtiyaç Haritası'nın afet koordinasyon platformu: Afet Haritası

2015 yılında tanıtılan İhtiyaç Haritası'nı sizlerle daha önce paylaşmıştık.  Mert Fırat ve Ali Ercan Özgür tarafından kurulan, ülkemizin tanınan sosyal fayda girişimi İhtiyaç Haritası'nın afet odaklı platformu Afet Haritası, deprem sonrasında  hasar tespiti yapmak, ihtiyaçları belirlemek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına önemli bir dijital platform olarak konumlanıyor.

Afet Haritası, destek ve kurtarma çalışmaları için yerel yetkililer, STK'lar, şirketler ve gönüllüler gibi çeşitli aktörler arasında etkili iletişim ve koordinasyon sorunlarını çözmeye odaklanıyor. Destek sağlayan tüm aktörleri gerçek zamanlı olarak takip edebilen Afet Haritası, aynı zamanda Türkiye'nin afet bölgelerindeki ihtiyaçları belirlemek ve tedarik etmek için kullanıcıları hızlı bir şekilde harekete geçiriyor. Kısacası Afet Haritası, Türkiye'deki tüm afet yardımı çabalarını merkezileştirmeye çalışıyor. 

Platform üzerinden Kurum olarak kaydınızı gerçekleştirebiliyor, bağış yapabiliyor, Afet gönüllüsü olabiliyor, hasar bildirimi yapabiliyorsunuz. Platformda sunulan harita üzerinden toplanma alanlarını, hasarlı binaları, sarsıntı şiddetleriyle beraber son depremleri görüntüleyebiliyorsunuz. 

Sitede paylaşılan bilgilere göre  Toplam hasar tespit girişi sayısı 89, afet gönüllüsü başvuru sayısı ise  9 bin 948 olarak öne çıkmakta. Kullanıcılar, platform üzerinden  Deprem Hasar tespit formu doldurabiliyor, Bir Kira Bir Yuva projesine katılım sağlayabiliyor. Bu noktada Bir Kira Bir Yuva'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybedenlerle kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyenleri buluşturmak için başlatılan bir dayanışma kampanyası olduğunu ekleyelim. 

Buna ek olarak sitede sunulan harita üzerinden afet gönüllülerinin detaylarına erişebiliyorsunuz. Şu an için yaş ve il gibi detaylar sunulmakta. 

Gönüllü omak için ilgili sekmeyi ziyaret ederek Afet Gönüllüsü Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterli.  

Aynı şekilde kurumlar da ayrı bir harita üzerinde gösterilmekte. Haritada yer alan kurumlar arasında TOG, Hayata Destek Derneği, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, ORIGINN gibi kurumlar yer almakta.  Kurum Kaydı sekmesine tıklayıp ilgili formu doldurarak kaydı tamamlamanız mümkün.

Afet Haritası'na https://afetharitasi.org/ üzerinden erişebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.