Depremle ilgili ihtiyaç duyulan birçok bilgiyi bir araya getiren platform: Afetbilgi.com

ODTÜ'lü öğrenciler tarafından deprem ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgileri bir araya toplayan Afetbilgi.com adlı bir platform geliştirildi.
Depremle ilgili ihtiyaç duyulan birçok bilgiyi bir araya getiren platform: Afetbilgi.com

6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük depremden sonra ne yazık ki birçok vatandaşımızın vefat ettiği bilgisi paylaşılmaya devam ediyor. Bununla birlikte hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok kişi var. Ayrıca depremden sağ olarak kurtulan vatandaşlarımız için de barınma, yiyecek, giyecek gibi hayati önem taşıyan bazı ihtiyaçlar mevcut. Her ne kadar STK'lar, kurumlar, kuruluşlar ve halkımız ellerinden geleni yapsa da yardımların tek seferlik yardımlar olmayacağını bilmek gerekiyor. 

Depremle birlikte yardımların yanı sıra güvenli toplanma alanlarına ve önemli telefonlara doğru bir şekilde ulaşmanın da ne kadar gerekli ve elzem olduğunu bir kere daha anladık. Bu gereklilikler göz önünde bulundurularak ODTÜ'lü öğrenciler tarafından deprem ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgileri bir araya toplayan Afetbilgi.com adlı bir platform geliştirildi. Basit ama hızlı ve kullanışlı bir arayüze sahip platformda geçici barınma ve güvenli toplanma alanları, eşya bağışı imkanı, kızılay bağış noktaları, önemli telefon numaraları ve web siteleri ile faydalı yazılar ve kök hücre bağış noktalarının bilgileri yer alıyor. 

Örneğin; geçici barınma alanları sekmesine tıkladığınızda lokasyonu seçtiğiniz zaman kalınabilecek yerlerin bilgisi liste halinde çıkıyor. Aynı zamanda bu yerlerin haritadaki lokasyonlarını da görmek mümkün hale getirilmiş. Platformda İngilizce dil seçeneği de mevcut. 

Şu anda depremin yaşandığı bölgelerde elektrik ve iletişim sorunları yaşandığını biliyoruz. Ancak vatandaşlarımızın bir şekilde bu bilgilere ulaşabilmesini umuyoruz. Bu kapsamda afetbilgi.com web sitesinde yer alan bilgileri ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.