Depremzedeler ile müsait evi olan kişileri buluşturan platform: Evin Umut Olsun

Depremzedeler ile müsait evi olan vatandaşlarımızı bir araya getiren bir destek platformu olarak görev yapan Evin Umut Olsun, müsait olan evlerin ücretsiz olarak paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.
Depremzedeler ile müsait evi olan kişileri buluşturan platform: Evin Umut Olsun

Evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini buluşturan bir proje olarak karşımıza çıkan Dostluk Çatısı'ını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. 6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik çalışmalar yapan firmalar arasında Emlakjet de katıldı. Depremzedeler ile müsait evi olan vatandaşlarımızı bir araya getiren bir destek platformu olarak görev yapan Evin Umut Olsun, müsait olan evlerin ücretsiz olarak paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Emlakjet'in web sitesi içinde yer alan Evin Umut Olsun sayfasına giriş yaptığımızda karşımıza "Evini Paylaşıma Aç" ve "Müsait Ev Listesi" çıkıyor. Barınma ihtiyacı olan bir depremzedeyseniz müsait ev listesi içinden size uygun olan müsait evleri inceleyebilirsiniz.

Müsait ev listesi içinde evlerin hangi il ve ilçelerde olduğu, kaç kişinin konaklayabileceği, ne kadar süre konaklayabileceği ve müsait evlerin sahipleri tarafından paylaşılan notlar bulunuyor. Müsait eve sahip olan ve depremzedeleri ağırlamak isteyenler ise evini paylaşıma aç kısmı içinde yer alan formu doldurarak bilgilerini müsait ev listesinde yayınlayabilir.

Form içinde ad-soyad, cep telefonu, ulaşım desteği durumu, evin adresi, kapasite durumu ve kaç gün konaklama yapılabileceği gibi bilgiler isteniyor. Pek çok firmanın depremzedeler için çeşitli projeler ve platformlar sunduğunu da hatırlatalım.

Barınma ihtiyacı konusunda ise Kalacakyer.org, Dostluk Çatısı ve Kanka.host gibi projeler de yer alıyor. Depremzedelere ve deprem bölgesindeki görevlilere uzaktan yardım rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.