Airbnb, depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak

Airbnb tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle barınma ihtiyacı bulunan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak.
Airbnb, depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak

6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle depremzedelerimizin barınma ihtiyacı devam ediyor. Depremin ardından barınma ihtiyacına yönelik olarak geliştirilmiş pek çok platform da karşımıza çıktı. Kalacakyer.orgDostluk ÇatısıKanka.host, Evin Umut Olsun ve Misafirimizsiniz isimli platformlarını sizlere aktarmıştık.

Konaklama konusunda dünyanın en önemli platformları arasında yer alan Airbnb de depremzedelere barınma ihtiyacı konusunda destek veren şirketler arasında katıldı. Airbnb tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle barınma ihtiyacı bulunan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak.

tr.airbnb.org web sitesi üzerinden süreci yöneten Airbnb, web sitesi üzerinden hem bağış yapılmasına hem de depremzedeler için konaklama yeri sunulmasına odaklanıyor. Web sitesinde yer alan bilgilere göre yapılan her bağış için Airbnb de 5 milyon dolara kadar bağış yapacak. Airbnb.org bağışlarının sadece PayPal üzerinden yapılabildiğini de aktaralım.

Elde edilen bağışların ise tamamı depremlerden doğrudan etkilenen kişilere ücretsiz, geçici konutlar sağlanması için harcanacak. Airbnb.org'un doğal afet veya mülteci krizi gibi acil durumlarda insanlara geçici konaklama sunulması amacıyla uzun süredir kullanıldığını da hatırlatalım. Evini Airbnb.org üzerinden depremzedelere açmak isteyen kişiler, detaylı bilgilere buradan ulaşabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.