Google'ın çatı şirketi Alphabet, X adlı laboratuvarında geliştirdiği Mineral projesini şirketleştirdi

Ekim 2020'de tanıtılan robotlar, tarladaki ürünleri tekil olarak inceleyebiliyor. Çiftçilerin tarımsal üretimlerini artırmasına yardımcı oluyor. Robot araçlar dikey ayaklarla hareket ediyor ve böylece ürünlere zarar vermiyor.
Google'ın çatı şirketi Alphabet,  X adlı laboratuvarında geliştirdiği Mineral projesini şirketleştirdi

Google'ın çatı şirketi Alphabet, X adlı laboratuvarında geliştirilen Mineral projesi şirketleştiği açıklandı. Mineral, Alphabet’in moonshot projelerinden yani global ölçekte bir problemi çığır açacak bir teknolojik çözüm ile kökünden çözeceğine inandığı projelerden biriydi. Şirket, bu proje üzerinde 2018'den beri çalışıyor.

Tarım sektöründe teknolojik gelişmelere paralel olarak gıdanın üretilme yöntemini dönüştüreceğini umduğunu söyleyen şirketin CEO'su Elliott Grant, blog yazısında Mineral'in artık bir Alphabet şirketi olduğunu söyledi. 

Ekim 2020'de tanıtılan robotlar, tarladaki ürünleri tekil olarak inceleyebiliyor. Çiftçilerin tarımsal üretimlerini artırmasına yardımcı oluyor. Robot araçlar dikey ayaklarla hareket ediyor ve böylece ürünlere zarar vermiyor. Bu robotların amacı, tarladaki mahsulün nasıl büyüdüğüne ilişkin yüksek miktarda veri toplayabilmek. Her bitki hakkında bilgi toplayan robotlar; uydu, hava durumu ve toprak verilerine dair çiftçilere özel bilgi veriyor. Tarımın sürdürülebilir olmasından yola çıkan şirket, maliyet tasarrufu sağlıyor. 

.Bugün dünyada yaklaşık 27 milyon kilometrekare tarım arazisi olduğu bilinen bir gerçek. Bu arazilerin büyük bölümü, Afrika, Orta ve Güney Amerika'da yer alıyor. Mahsüllerin durumunu izlemek için gelişmiş sensörler, robot teknolojisi, makine öğrenme ve yapay zeka gibi teknolojik gelişmeler tarım sektöründe etkili olmaya başladı. 

Bu girişimlere yapılan yatırım, 2020'de 30 milyar dolar idi. Bu alanda Apeel Sciences, Farmers Business Network, Indigo, Meicai, Nxin, Qdama ve Ynsect unicorn seviyesine yükselmiş girişimler var.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.