Metaverse'e erken adımla gelen rakamlar: GoArt

2017 yılında Burak Soylu tarafından kurulan ve merkezine AR teknolojisini alan GoArt Metaverse'ün 2021-2022 yılları arasında yaptığı yeniliklere dair detayları dinledik.
Metaverse'e erken adımla gelen rakamlar: GoArt

Blockchain tabanlı bir metaverse girişimi olan GoArt Metaverse'ü daha önce sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık. 2017 yılında Burak Soylu tarafından kurulan ve merkezine AR teknolojisini alan GoArt, dünyanın önde gelen avatar geliştiricileri ile kullanıcılarına kendi avatarlarını oluşturmaları için olanak sağlıyor. Bu avatarların yaşam döngüsü ise bir oyunlaştırma kurgusuna bağlı.

GoArt evrenindeki yaşamlar, zamanlar arası geçiş yaparken toplanan zaman enerjisi ile mümkün oluyor. Avatarlar geçmiş zamanda topladığı NFT’leri şimdiki zamanda ticari bir varlık olarak kullanabiliyor ve GoArt evrenindeki mağazaları gezebiliyor. Hem Metaverse’te hem de gerçek dünyada satın alma yapabiliyor. Gerçek dünyadaki satın alması fiziki bir fayda sağlarken Metaverse’teki satın alma ile de avatarı da farklı yetenekler ve yeni deneyimler kazanıyor. 

Kullanıcılarının eğlence, sosyal statü, sahiplik güdüsü, ikinci yaşam arzusu ve verimlilik olmak üzere 5 temel ihtiyacına cevap verme vizyonu ile yola çıkan GoArt Metaverse, Austin/Teksas, Dubai ve İstanbul-Bilişim Vadisi’ndeki ofislerinde çalışmalarına devam ediyor. 

GoArt'ı sizlere aktardığımızdan bu yana şirket birçok yenilik gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak ürün gelişmelerine değinelim istedik. 

GoArt'ın ürün geliştirmeleri

Gerçek dünya ile GoArt Metaverse evreni arasında bir köprü kurmayı arzu eden girişim, bu kapsamda Move To Earn (MTE) dedikleri geliştirmeyi yaptı. GoArt, bu sayede kullanıcılarına gerçek dünyada istedikleri bir lokasyonda token toplatabiliyor ve kendi evreninde NFT dağıtabiliyor. GoArt, kendi topluluğunu yaratmak için Discord grubunu kurdu ve topluluk yönetimine başladı. AR teknolojisi ile hayata geçirilen Elazığ/Harput Kalesi projesi Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından dünyanın ilk Metaverse kenti ünvanını aldı. Girişim, bunun ardından Taksim Beyoğlu’nda yeni zaman kapıları açarak, Taksim’de de geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurdu.

Platformun aylık kullanıcı sayısı: 16 bin 

GoArt'ın rakamlarına göz attığımızda da ilgi çekici gelişmelerin olduğunu görüyoruz. Girişimin topluluk yönetimi ve Discord grubu 26 bine ulaştı. Platformun aylık kullanıcı sayısı ise 16 bin olarak açıklandı. 14 Ekim 2022 Cuma günü, GoArt Epickey NFT kolleksiyonunun MINT’leme süreci hatasız bir şekilde tamamlandıktan sonra toplamda 5 bin 555 adet NFT sorunsuz bir şekilde sahiplerine devredildi. Opensea platformunda GoArt'ın NFT’leri anasayfada 3.sıraya, kendi kategorisinde ise 1.sıraya yükseldi.

2022 bitmeden Dubai ofisi açılmış olacak

GoArt, yatırım ve iş geliştirme süreçlerinde de oldukça hareketli bir dönem geçirdi. Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Al Zeyoudi’nin daveti üzerine Dubai’ye giden GoArt, yapılan görüşmeler sonunda Dubai Ticaret Merkezi’ndeki ofisi açmak üzere el sıkıştı. Girişim, 2022 yılı bitmeden Dubai ofisini açmış olacak. GoArt Metaverse, kısa bir süre önce de metaverse etkinlik platformu 3D Studyo'yu satın almıştı. GoArt Metaverse, yakın gelecekte de yeni nesil teknoloji girişimlerine yatırım yaparak onları kendileriyle birlikte büyütmek istiyor.

GoArt'ın marka iş birlikleri

Blockchain Game Alliance ve Metaverse Standarts Forum gibi uluslararası partnerleri bulunan GoArt Metaverse, son dönemde yaptığı marka iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. Eylül 2022 ‘de GoArt ilk marka iş birliği yapıldı ve Halkbank’ın metaverse şubesi GoArt’da açıldı. Erkek giyim markası Damat’ın metaverse mağazası da GoArt’da yerini aldı. GoArt geliştirdiği event modülü ile GoArt evreninde yer alan/almayan markalar için de etkinlikler düzenlemeye başladı. İki ayrı marka için (Kığili ve Astra Zenaca) metaverse evreninde etkinlik düzenlendi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.