Tim Cook: "Teknoloji sektöründe kadınların az olmasının iyi bir mazereti yok"

Apple'ın CEO'su Tim Cook, şirketin Birleşik Krallık'ta ilk kez yapılan kadın girişimcileri desteklemek için bir uygulama geliştirme Foundations programına katıldı.
Tim Cook:

Apple'ın CEO'su Tim Cook, şirketin Birleşik Krallık'ta ilk kez yapılan kadın girişimcileri desteklemek için bir uygulama geliştirme Foundations programına katıldı. Kendi Twitter hesabından duyurusunu yapan Cook, aynı anda verdiği röportajda teknoloji sektörünün gelişmek için daha fazla kadına ihtiyacı olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Teknoloji sektöründe kadın çalışanların az olmasın iyi bir mazereti yok.’ Tim Cook'a göre; teknoloji üzerine çalışanların farklı profillerde olması gerektiğini savunuyor. 

Apple'ın ABD'deki çalışanlarının yüzde 35'i kadınlardan oluştuğunu belirten Cook, bilgisayar bilimi alanında çalışan yeterli kadın olmadığını ve bunun temelden değişmesi gerektiğini savunuyor. Teknoloji alanında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Cook, geçen Haziran ayında China Daily ile gerçekleştirdiği bir röportajda artırılmış gerçeklik gözlükleri ve teknolojileri ile ilgili bir soruyu cevaplamıştı.

Cook, artırılmış gerçeklik konusunda çok heyecanlı olduğunu ve kullanıcıların Apple'ın neler sunacağını bekleyip görmeleri gerektiğini dile getirdi. Tim Cook, üstü kapalı bir şekilde de olsa artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışamalar yaptıklarını doğrulamış oldu. Verdiği cevap içinde artırılmış gerçeklik teknolojisinin henüz erken aşamada olduğunu da belirten Cook, App Store içinde 14 bini aşkın ARKit uygulaması olduğunu da kaydetmişti. 

Geçen Ocak ayında ise mali çeyrek ile ilgili toplanda analistlerin de sorularını yanıtlayan Apple CEO'su Tim Cook, metaverse ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. App Store geliştiricilerinin bugüne kadar ARKit ile birlikte 14 bini aşkın uygulama geliştirdiğini ve bu uygulamalar ile iOS kullanıcılarına başarılı bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunulduğunu hatırlatan Cook, bu nedenle artırılmış gerçeklik ve metaverse alanlarında büyük bir potansiyel gördüklerini ve potansiyel gördükleri alanlarda yatırımlar yaptıklarını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.