Tim Cook, Apple'ın metaverse alanında çok fazla potansiyel gördüğünü paylaştı

Mali çeyrek ile ilgili toplanda analistlerin de sorularını yanıtlayan Apple CEO'su Tim Cook, metaverse ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Tim Cook, Apple'ın metaverse alanında çok fazla potansiyel gördüğünü paylaştı

2021 yılına damgasını vuran metaverse kavramının 2022 yılında da teknoloji dünyasının en çok konuşulacak konularından biri olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Her geçen gün popülerliğini artıran metaverse, büyük markaların ilgisini çekmeye de devam ediyor. 

Apple'ın 2022 yılının ilk mali çeyreği ile ilgili finansal detayları paylaştığını ve şirketin yılın ilk mali çeyreğinde 123,9 milyar dolar gelir elde ettiğini sizlere aktarmıştık. Mali çeyrek ile ilgili toplanda analistlerin de sorularını yanıtlayan Apple CEO'su Tim Cook, metaverse ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Morgan Stanley analisti Katy Huberty'nin metaverse ile ilgili sorusunu yanıtlayan Tim Cook, Apple'ın metaverse alanında çok fazla potansiyel gördüğünü belirtti.

App Store geliştiricilerinin bugüne kadar ARKit ile birlikte 14 bini aşkın uygulama geliştirdiğini ve bu uygulamalar ile iOS kullanıcılarına başarılı bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunulduğunu hatırlatan Cook, bu nedenle artırılmış gerçeklik ve metaverse alanlarında büyük bir potansiyel gördüklerini ve potansiyel gördükleri alanlarda yatırımlar yaptıklarını paylaştı.

Yeni bir alana girecekleri zaman donanım, yazılım ve hizmetlerin kesiştiği alanlara baktıklarını belirten Cook, ilgilerini çeken çeşitli alanlar olduğunu belirtti fakat bunların hangi alanlar olduğunu ise paylaşmadı. Apple'ın bu yıl içinde karma gerçeklik gözlüğü ile birlikte karşımıza çıkabileceğini de belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün metaverse odaklı olmayacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Fakat Tim Cook'un metaverse ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından karma gerçeklik gözlüğünün metaverse için çeşitli özellikler sunması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.