Atlassian, sanal müşteri destek asistanı geliştiren Percept.AI'ı satın aldı

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Jira, Confluence, Bitbucket ve Trello gibi ürünlere sahip olan Atlassian, Percept.AI'ı satın aldı.
Atlassian, sanal müşteri destek asistanı geliştiren Percept.AI'ı satın aldı

Yapay zeka destekli bir müşteri destek asistanı olan Percept.AI'ın Y Combinator S19 Demo Day'de yer alan girişimlerden biri olduğunu geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Jira, Confluence, Bitbucket ve Trello gibi ürünlere sahip olan Atlassian, Percept.AI'ı satın aldı.

Atlassian ve Percept.AI arasında yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 2016 yılında Zhou Sha tarafından Kaliforniya'da kurulan Percept.AI, adından da anlaşılabileceği üzere yapay zeka teknolojisine odaklanıyor.

Sunduğu yapay zeka destekli chatbot ile kurumların sanal bir çalışana (müşteri destek asistanı) sahip olmalarını sağlayan Percept.AI, hem müşteriler için hızlı bir şekilde destek verilmesini hem de çalışanların iş yükünü azaltmayı hedefliyor. Atlassian'ın Percept.AI'yı satın almasının ana nedeni ise geliştirilen sanal çalışanı kendi çözümlerine entegre etmek.

Atlassian, Percept.AI'ın sanal çözümünü Jira Service Management içine entegre ederek kullanmayı amaçlıyor. Atlassian tarafından açıklanan bilgilere göre Percept.AI ve Jira Service Management çözümlerinin entegre bir şekilde çalışarak kurumların daha iyi bir müşteri desteği sağlamalarına yardımcı olmaları hedefleniyor.

Percept.AI'ın 2016 yılının bugüne kadar pek çok yatırım aldığını da belirtelim. Percept.AI'ın yatırımcıları arasında ise Hike Ventures, Builders VC, Cherubic Ventures, Amino Captial, Tribe Capital ve Y Combinator gibi önemli isimler yer alıyor. Percept.AI'ın bugüne kadar ne kadar yatırım aldığı ise hiç paylaşılmadı.

Percept.AI'ın satın alınması ile daha güçlü bir çözüm haline gelen Jira Service Management'ın her geçen gün daha önemli bir çözüme dönüştüğünü de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Atlassian, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Jira Work Management ile yazılım geliştiriciler haricinde pazarlamadan insan kaynaklarına farklı grupları da Jira'ya dahil etmeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.