Dijital eczane girişimi Alto, 200 milyon dolar yatırım aldı

İlaçları eve teslim eden girişim diye en basit haliyle tanımlayabileceğimiz Alto, 200 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital eczane girişimi Alto,  200 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektörü Covid-19 pandemisinden etkilenen alanların en başındaydı. Sektörün birçok alanı dijital platformlara taşındı. Eczaneler de bunun bir parçası oldu. Bu alana yapılan yatırımlar da yoğunlaşmaya ve dikkat çekmeye başladı.

Geçtiğimiz Ekim ayında dijital eczane girişimi Truepill'in mevcut yatırımcıları Initialized Capital ve TI Platform Management'tan 142 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1,6 milyar dolara yükselmişti.

2020'nin Temmuz ayında ise ilaç teslimatı gerçekleştiren dijital eczane girişimi Medly, 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. 2017 yılında kurulan New York merkezli sanal eczane girişimi, B Serisi yatırım turu Volition Capital ve Greycroft'un liderliğinde gerçekleşmişti. 

Yukarıdaki örneklerden de anlaşıldığı gibi dijital eczanelerin popülaritesi artıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre dijital eczane Alto, Softbank Vision Fund liderliğindeki 200 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli girişimin toplam yatırım miktarı 550 milyon dolara çıktı. Şirket, Esas Ventures'ın da dahil olduğu 25 yatırımcı tarafından destekleniyor.

Şirket, 2015 yılında eski Facebook çalışanları tarafından kuruldu. Alto, reçeteli ilaçları her gün tüketicilerin adreslerine ileten bir girişim olarak tanımlanıyor. Şirket, sistem aracılığıyla doktorlar tarafından onaylanan reçeteli ilaçları evlere teslim ediyor. Girişim, geçen yıl gelirini 700 milyon doların üzerine çıktığı açıkladı. Alto şu an ABD'nin 12 eyaletinde faaliyet gösteriyor.

Bir taraftan geçen yıl Ocak ayında fitness uygulaması Keep, 360 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. F Serisi yatırım turunda gerçekleşen yatırımın da SoftBank Vision Fund tarafından yapıldığını hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.