Tim Cook, Apple'ın artırılmış gerçeklik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu

Gerçekleştirdiği bir röportajda artırılmış gerçeklik gözlükleri ile ilgili bir soruyu cevaplayan Cook, artırılmış gerçeklik konusunda çok heyecanlı olduğunu ve kullanıcıların Apple'ın neler sunacağını bekleyip görmeleri gerektiğini dile getirdi.
Tim Cook, Apple'ın artırılmış gerçeklik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğüm ile ilgili çalışmalarını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün yönetim kurulu tarafından test edildiği ise geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Bu kez ise şirketin CEO'su olan Tim Cook, Apple tarafından geliştirilen artırılmış - karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatırlatmak gerekirse Tim Cook, geçtiğimiz Ocak ayında ise Apple'ın metaverse alanında çok fazla potansiyel gördüğünü paylaşmıştı. Bu kez ise China Daily ile gerçekleştirdiği bir röportajda artırılmış gerçeklik gözlükleri ve teknolojileri ile ilgili bir soruyu cevaplayan Cook, artırılmış gerçeklik konusunda çok heyecanlı olduğunu ve kullanıcıların Apple'ın neler sunacağını bekleyip görmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kısacası Tim Cook, üstü kapalı bir şekilde de olsa artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışamalar yaptıklarını doğrulamış oldu. Verdiği cevap içinde artırılmış gerçeklik teknolojisinin henüz erken aşamada olduğunu da belirten Cook, App Store içinde 14 bini aşkın ARKit uygulaması olduğunu da paylaştı.

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olması beklenen realityOS'in marka tescil başvurusunda görüldüğünü geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Apple tarafından geliştirilen karma gerçeklik gözlüğünün kısa süre içinde karşımıza çıkması ise sürpriz olmayacak gibi görünüyor. 

Apple'ın iki farklı proje üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilki bu yıl tanıtılması beklenen karma gerçeklik gözlüğü. İkinci proje ise önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan başka bir gözlük. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.