Google, iki hafta boyunca işe alım yapmayı durdurdu

Google, iki hafta boyunca işe alım yapmayı durdurdu. Bu durumun hali hazırda iş sözleşmesi yapılan kişileri etkilemeyeceği açıklandı.
Google, iki hafta boyunca işe alım yapmayı durdurdu

Google, iki hafta boyunca işe alım yapmayı durdurdu. Bu durumun hali hazırda iş sözleşmesi yapılan kişileri etkilemeyeceği açıklandı. 2022'nin ikinci çeyreğinde yaklaşık 10 bin kişiyi işe alan Google'un bu kararı şaşkınlık yarattı. Google'ın üst düzey yöneticilerinden Prabhakar Raghava, çalışanlarına gönderdiği e-postada bu zamanı şirkette çalışan kişi sayısını gözden geçirmek için kullanacağını belirtti. 

Google, bir hafta önce yılın geri kalanında işe alım hızını yavaşlatacağını açıklamıştı. Şirket sadece mühendislik, teknik ekip gibi kritik pozisyonlar için işe alım yapmaya devam edeceğini söylemişti. Çünkü Alphabet hisseleri bu yıl yüzde 21 oranında düşüş gösterdi. Şirket, analistlerin beklediği tahminleri kaçırdı, ayrıca şirketin Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ruth Porat, ileride başka bir zorlu dönemin olabileceği konusunda da uyarılarda bulunmuştu.

Geçen Haziran ayında Webrazzi Insights'ta yayınlanan "Teknoloji ekosistemindeki işten çıkarmalar yatırımları nasıl etkileyecek?" adlı yazıda son dönemde artan işten çıkarmalar yatırımları olumsuz etkileyebileceğini söylemiştik. Teknoloji ekosisteminde iş bulmak, eskiye göre daha da zorlaşabileceği belirtilmişti

Teknoloji şirketleri arasında işe alım yapma ya da işe alımları erteleyen tek teknoloji şirketi Google değil. Geçen hafta Apple da 2023'te işe alımları yavaşlatmayı planladığı haberiyle gündeme geldi. Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın bu kararının, şirket içindeki her ekibi etkilemeyeceği belirtildi. Meta, Temmuz ayının başında 2022 yılının ikinci yarısının Meta için zor geçebileceği çalışanlara aktardı. Yılın ikinci yarısında şirketin büyüme hızının yavaşlayacağını belirten Meta CPO'su Chris Cox, bu süreçte yönetimin kusursuz olması gerektiğini açıkladı.

Geçen Mayıs ayında Netflix, şirketin gelirlerinin düştüğünü öne sürerek 150 çalışanını işten çıkardı. Netflix temsilcisi, yavaşlayan gelir artışının, maliyet büyümesini de yavaşlatmaları anlamına geldiğini, bu nedenle çoğu ABD merkezli yaklaşık 150 çalışanı işten çıkardıklarını söyledi. Yakın zamanda Robinhood, Peloton, Cameo, Uber, Snap, Instacart ve Lyft de işe alım süreçlerini yavaşlatacaklarını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.