Meta, çalışanlarını "zor zamanlar" için uyardı

Meta CPO'su Chris Cox'ın imzası ile paylaşılan şirket içi bilgilendirme notu içinde 2022 yılının ikinci yarısının Meta için zor geçebileceği çalışanlara aktarıldı.
Meta, çalışanlarını

Çatı şirket ismini Meta olarak değiştiren Facebook'un özellikle meta verse ve sanal gerçeklik alanında önemli çalışmalar yaptığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Bugün Meta tarafından çalışanlar ile paylaşılan bir bilgilendirme notuna göre şirket, zor günlere hazırlanıyor. 

Meta CPO'su Chris Cox'ın imzası ile paylaşılan şirket içi bilgilendirme notu içinde 2022 yılının ikinci yarısının Meta için zor geçebileceği çalışanlara aktarıldı. Yılın ikinci yarısında şirketin büyüme hızının yavaşlayacağını belirten Cox, bu süreçte yönetimin kusursuz olması gerektiğini belirtti.

Ekiplerin yeni mühendis ve büyük miktarda yeni bütçe akışı beklememesi gerektiğini de paylaşan Cox, yılın ikinci yarısı için şirketin gelir anlamındaki en büyük sorununun reklam işini etkileyen gizlilik değişiklikleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Instagram'ın en önemli özellikleri arasında yer alan Reels özelliğinden de bahseden Cox, Reels özelliğinden para kazanmaları için hızlı bir şekilde yeni yollar geliştirmeleri gerektiğini de paylaştı. Cox'a göre Meta'nın yatırım ve üzerinde çalışma yapması gereken alanlar ise metaverse ürünleri, mesajlaşma, Reels, para kazanma özellikleri ve yeni gizlilik gereksinimlerinin karşılaması.

Meta'nın zor zamanlara hazırlandığı ilk olarak geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkmıştı. Meta, geçtiğimiz Mayıs ayında pek çok alan için işe alımları durdurduğunu açıklamıştı.

2022 yılı içinde 10 bin yeni mühendisi kadrosuna katmayı planlayan Meta, paylaşılan bilgilere göre bu yıl içinde 6 ila 7 bin arasında yeni mühendisi ekibine katacak. Son olarak Meta'nın hisselerinin son 5 ay içinde ciddi bir düşüş yaşadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.