Apple, 2023'te işe alımları yavaşlatmak istiyor

Apple, 2023'te işe alımları yavaşlatmayı planlıyor. Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın bu kararının, şirket içindeki her ekibi etkilemeyeceği belirtiliyor.
Apple, 2023'te işe alımları yavaşlatmak istiyor

Google'ın ekonomideki belirsizlik nedeniyle 2023'e kadar işe alımları yavaşlattığı haberini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Şimdi benzer bir hamle de bir diğer teknoloji devi Apple'dan geliyor. Bloomberg'ün haberine göre Apple, 2023'te işe alımları yavaşlatmayı planlıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın bu kararının, şirket içindeki her ekibi etkilemeyeceği belirtiliyor. Ancak, şirketteki bazı gruplara gelecek yıl yeni çalışanlar eklenmeyecek. Apple'ın 2023'te işe alım ve harcamaları yavaşlatacağı planları, özellikle Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve yüksek enflasyonun düşük tüketici harcamaları ve durgunlukla ilgili endişeleri tetiklediği belirsiz zamanların ortasında geliyor.

Aynı habere göre Apple, ayrıca uzun süredir söylentileri dolaşan karma gerçeklik kulaklığını 2023'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak şirketin konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadığını belirtmekte de fayda var. 

İşe alım hızını yavaşlatan tek şirket Apple değil. Daha önce de söylediğimiz gibi Google da yılın geri kalanında işe alımları azaltıyor. Google CEO'su Sundar Pichai, ekonomideki belirsizliğin kendilerini böyle bir önlem almaya gittiğini söylüyor. Meta ve Uber de işe alımları yavaşlatan diğer teknoloji devlerinden. Görünüşe göre, şu anda bir resmi açıklama gelmese de Apple da diğer teknoloji devlerine katılıyor. 

İşe alımların yavaşlatılmasının yanı sıra teknoloji sektöründe işten çıkarmalar da devam ediyor. Vimeo CEO'su Anjali Sud, bugün, şirketin halihazırda işe alımları yavaşlatmış olmasına rağmen, çalışanlarının yüzde 6'sını işten çıkaracağını duyurdu. Tesla, Substack, Netflix ve Twitter gibi şirketler de son zamanlarda işten çıkarmalar yapmak zorunda kaldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.