Multicoin Capital'den 430 milyon dolarlık kripto fonu: Venture Fund III

Fon, erken aşama girişimlere 500 bin dolar ila 25 milyon dolar arası yatırım yapacak. Daha ileri aşama projelere ise 100 milyon dolar ve üzeri yatırımlar yapmayı planlıyor. 
Multicoin Capital'den 430 milyon dolarlık kripto fonu: Venture Fund III

Yaklaşık 5 yıldır kripto alanına yatırım yapan Multicoin Capital, 430 milyon dolarlık kripto fonu Venture Fund III'yi duyurdu. Fon, erken aşama girişimlere 500 bin dolar ila 25 milyon dolar arası yatırım yapacak. Daha ileri aşama projelere ise 100 milyon dolar ve üzeri yatırımlar yapmayı planlıyor. 

Venture Fund III, Multicoin Capital'in şimdiye kadar topladığı en büyük fon olarak konumlanıyor. Multicoin Capital'in yatırım yaptığı projeler arasında Ethereum ve Solana blok zincirleri, kripto borsası FTX, Avatar girişimi Genies, akıllı NFT (iNFT) üreticisi  Althea AI ve  ETH staking için koordinasyon protokolü Lido yer alıyor. 

Yeni fon Web3 altyapıları, merkeziyetsiz finans (DeFi) gibi açık finans ürünleri, Merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) araçları ve içerik üreticiler için yeni gelir modelleri geliştirenlere destek olacak. Ekip, DeFi ürünlerini açık finans protokollerinin bir alt kümesi olarak tanımlıyor ve DeFi'nin ötesinde yatırım yapacağını dile getiriyor. 

Ayrıca fonun Hindistan'daki web3 girişimlerine odaklanacağını da belirtelim. Multicoin Capital ekibinden Shayon Sengupta ve Vishal Kankani, zamanlarının büyük bir kısmını Hindistan ve Dubai gibi bölgelerdeki fırsatları keşfetmeye ayırıyor. 

Multicoin Capital kurucu ve yönetici ortağı Lyle Samani, kripto alanındaki alt yapıların nihayet kendini göstermeye başladığını vurgularken, artık birden fazla protokol ile uygulama geliştirmenin ve tüketicilere yönelik deneyimler inşa etmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Samani, ayrıca söz konusu uygulama ve altyapıların ihtiyaçları ve bu zor dönemi atlatmaları için sermaye dağıttıklarını vurguladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.