Kripto para borsası FTX'in değeri 32 milyar dolara ulaştı

FTX, Seri C turda 400 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Hem FTX'in hem de FTX'in ABD'deki iştiraki FTX US'in toplam değeri ise an itibarıyla 40 milyar dolar.
Kripto para borsası FTX'in değeri 32 milyar dolara ulaştı

FTX, son dönemde aldığı yatırımlarla daima gündemde olan kripto para borsalarından biri. Zira şirket sadece 7 ay önce, temmuz ayında 900 milyon dolar yatırım almıştı, yine ekim ayında da 420 milyon dolar yatırım almıştı. 

FTX şu anda Credit Suisse, Deutsche Bank gibi şirketlerden daha değerli

FTX şimdi de Seri C turda 400 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bahamalar merkezli FTX'e yatırım yapan şirketler arasında Temasek, Softbank Vision Fund 2 ve Tiger Global gibi yatırım dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Yeni yatırımla şirketin değeri ise 32 milyar dolara ulaştı ve bu değerleme FTX'i Credit Suisse, Deutsche Bank, Nasdaq, Cboe ve Robinhood gibi şirketlerden daha değerli hale getirdi. Ancak bu noktada bir de FTX US'den bahsetmemiz gerekiyor. 

FTX'in ve FTX US'in toplam değeri Coinbase'i geride bıraktı

FTX'in ABD'deki iştiraki FTX US de geçtiğimiz hafta 400 milyon dolar yatırım almış ve şirketin değeri 8 milyar dolara ulaşmıştı. Hem FTX'in hem de FTX US'in toplam değeri ise an itibarıyla 40 milyar dolar. Bu değerleme de FTX'i bir bütün olarak anlık değeri 38 milyar dolar olan Coinbase'in önüne geçiriyor ve bu bile aslında FTX'i tüm kripto meraklılarının radarına almasına neden olacak bir gelişme.

Kasım ayında Türkiye faaliyetlerine başlamıştı

Peki, FTX nedir? FTX, 2019 yılında Sam Bankman-Fried ve Gary Wang tarafından kurulan bir kripto para borsası. Platformun öne çıkan özelliği ise futures conract’lar yani kaldıraçlı ve vadeli işlemler. Bu noktada FTX'in ülkemizde de kısa bir süre önce, geçtiğimiz kasım ayında faaliyet göstermeye başladığını hatırlatalım. Sam Bankman-Fried, "Merhaba" yazdığı tweet ile Türkiye faaliyetlerine başladıklarını açıklamıştı

FTX'in işlem hacmi ve kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor

Financial Times'a göre FTX, yeni değerlemesinin, kullanıcı sayısında yüzde 60'lık bir büyüme ve platformda günde yaklaşık 14 milyar dolar olan günlük işlem hacmindeki artış da dahil olmak üzere, şirketin son altı ayda gördüğü önemli büyümeyi yansıttığını söylüyor. Yani buradan da anlaşılacağı üzeri şirketin büyümesinde de ciddi bir hız mevcut. Zaten CoinMarketCap'e baktığımızda da şirketin son 24 saatte 230 milyon dolardan fazla kripto para ticaretine aracılık ettiğini görüyoruz. Bu çok önemli veri, ancak ondan daha önemli olan bu sayının bir önceki güne göre yüzde 140'a yakın artmış olması. Bu noktada FTX'in aldığı son yatırımın ve değerlemesinin de önemi büyük.

Şirketin 29 yaşındaki CEO'su Sam Bankman-Fried, alınan yatırımın daha fazla ürün sunmak ve ek lisanslar için kullanılacağını söylüyor. Aslında FTX, sadece ürün geliştirmekle kalmıyor, birçok satın alma ve yatırım da gerçekleştiriyor. Ekim sonunda LedgerX'i satın alan şirketin bir süre önce kripto para dünyasının sevilen uygulaması Blockfolio'yu da almıştı. Şirket ayrıca NFT pazar yeri açacağının da müjdesini vermişti. 

FTX'in gelecekte neler yapacağını ise merakla bekliyor ve bu kadar kısa sürede böyle bir değerlemeye ulaşan şirketi itinayla takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.