Avatar girişimi Genies 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Genies, C serisi yatırım turunda Silver Lake liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin aldığı toplam yatırım miktarı ise 202 milyon dolar oldu. 
Avatar girişimi Genies 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Geçtiğimiz aylarda Dapper Labs'in Genies iş birliğiyle hayata geçen platform The Warehouse'u tanıttığını sizlere aktarmıştık. Avatar girişimi Genies, C serisi yatırım turunda Silver Lake liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Bond, NEA ve Tamarack Global katıldı. Bu yeni yatırım turuyla şirketin değerlemesi 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Bu noktada girişimin B serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Girişimin aldığı toplam yatırım miktarı ise 202 milyon dolar oldu. 

Tıpkı MoonPay'in NFT satışlarında ünlülere özel Concierge yaklaşımını benimsemesi gibi Genies de ünlü isimlerle iş birliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Sporcular ya da müzisyenler sosyal ağlarda Genies avatarlarını paylaşarak Metaverse'e hazır olduklarının sinyalini veriyor. 

Bunun yanı sıra girişim, önemli isimleri ekibine katmak için çaba gösteriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay  Walt Disney'in eski CEO'su Bob Iger, Genies'in yönetim kurulunda yerini aldı.

The Warehouse platformu da şirketin web3 alanındaki konumunu güçlendirmesinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. The Warehouse platformu, kullanıcıların bir çizgi film karakterine benzeyen 3 boyutlu avatarlarını, ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlarla kişiselleştirmesini sağlıyor. Bu aksesuarlar Dapper'ın blok zinciri Flow üzerinde mintleniyor. 

Genies'in Unicorn statüsüne ulaşmasıyla web3 ve NFT alanında nasıl bir dönüşüm yaratacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.