Mikro yatırım fonu Komünite, girişim pazar yeri MicroAcquire ile iş birliği yaptı

Komünite, ABD merkezli girişim pazar yeri MicroAcquire ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Komünite, MicroAcquire’ın Türkiye partneri oldu.
Mikro yatırım fonu Komünite, girişim pazar yeri MicroAcquire ile iş birliği yaptı

Yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonelleri bir araya getiren ve mikro yatırım fonu sunan bir platform olarak faaliyet gösteren Komünite'den daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Geçtiğimiz kasım ayında 140 bin dolar yatırım alan ve son olarak tmlab˚ tasarım topluluğunu satın almasıyla dikkat çeken şirket, şimdi de ABD merkezli girişim pazar yeri MicroAcquire ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Komünite, MicroAcquire’ın Türkiye partneri oldu.

MicroAcquire, Komünite ile yaptıkları iş birliği ile birleşme ve satın alma konularında Türk girişimcilere yeni seçenekler sunmayı hedefliyor. MicroAcquire’ın toplamda 100 bin alıcı üyesi bulunuyor ve Komünite'nin bu network aracılığı ile Türk girişimlerinin, alıcılara en hızlı ve en yüksek fiyattan satılmasını kolaylaştıracağı iddia ediliyor.

Mikro girişimlere fikir aşamasında yatırım yaparak, girişimcilere satılabilirlik konusunda danışmanlık veren, ürünlerini tamamlayana kadar üretim sürecinin her noktasında girişimcileri destekleyen bir yatırım fonu olarak faaliyet gösteren Komünite, mikro-saas projelerinden e-kitaplara, tasarım kitlerinden, web şablonlarına geniş bir yelpazede yatırımlar yapıyor.

Komünite tarafından sunulan diğer bir hizmet de Katma Değer Fonu. Katma Değer Fonu tıpkı girişim fonlarında olduğu gibi, bu alanda çalışan kişilere ve ürünlerine yatırım yapıyor ve bu sayede girişimci, zamanının karşılığını henüz üretim sürecindeyken almış oluyor. Platform içindeki girişimci ürününü teslim ettiğinde ise, ürünün tüm pazarlama ve satış faaliyetlilerindeki sorumluluk Komünite ekibine geçiyor ve ürün satışı yapıldıkça girişimci gelir etmeye başlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.