Yaratıcıları ve mikro girişimcileri fonlayan Komünite, 140 bin dolar yatırım aldı

Komünite, tamamını ekibini büyütmek ve Türk mikro girişimcilere ve yaratıcı profesyonellere fon aktarmak üzere, geniş bir yatırımcı grubundan 800 bin dolar değerleme ile 140 bin dolar yatırım aldı.
Yaratıcıları ve mikro girişimcileri fonlayan Komünite, 140 bin dolar yatırım aldı

Nisan ayında hayatına başlayan yaratıcı topluluk Komünite, tamamını ekibini büyütmek ve Türk mikro girişimcilere ve yaratıcı profesyonellere fon aktarmak üzere, geniş bir yatırımcı grubundan 800 bin dolar değerleme ile 140 bin dolar yatırım aldı.

Son yıllarda Türkiye’de yaratıcı sektörlerde yaşanan sıkışmadan negatif etkilenen yaratıcı profesyonellere, sabah 9 akşam 5 kısır döngüsünden çıkmaları için “ürün geliştirmeyi” bir alternatif olarak sunan ve Türkiye’nin global yaratıcı ekonomisine bağlanması için bir köprü görevi gören Komünite, bir defa yapılıp sürekli satılabilen dijital ürünlere odaklanan bir topluluk ve fon.

Komünite’nin ön tohum yatırımına Figopara Kurucu Ortağı Koray Gültekin Bahar liderlik etmişti, Creator Station kurucusu Cem Özkaynak, isminin açıklanmasını istemeyen bir yatırımcı ve Birlikte İhracat kurucusu Zekeriya Mulbay da Bahar’a eşlik etmişti.

Tohum yatırım turunda devam yatırımlarını da yapan Bahar ve Özkaynak’ın yanında, Bodrum Angels Koordinatörü Osman Alp Arlı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, Figopara, Trendbox ve Caretta Robotics Kurucu Ortağı ve melek yatırımcı Ahmet Bilgen, Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökhan Çetinsaya, Hype Kurucusu Sarper Danış, Reflect Studio Kurucu Ortağı Eray Erdoğan, Farmavita İlaç Kurucusu ve melek yatırımcı İzzet Halyo, Melek Yatırımcı Fatih Köleoğlu, özel yatırımcı Pickled Works, Mosanta Kurucusu İlyas Teker ve Meditopia Kurucu Ortağı Berk Yılmaz da Komünite’nin yatırımcıları arasında yer aldılar.

Komünite’nin kurucusu Fatih Güner, tohum yatırımı ile ilgili: “Kendi alanlarında her biri konusunun Türkiye’deki önemli uzmanları arasında sayılan ve etki alanları da geniş olan yatırımcılarımızın olması, Komünite’nin temsil ettiği ve ortaya koymaya çalıştığı mikro-toplumsal bir hareketi yaratabilmek adına, benim için çok önemliydi. Komünite, e-kitaplardan tasarım ürünlerine, mikro-saas’lardan bilgi ürünlerine, içerik servislerinden online eğitimlere, çok çeşitli dijital disiplinlere tutunuyor ve üretim yapmak isteyen herkesi eğitimlerle, topluluk öğrenimi fırsatıyla ve alamet-i farikası olan mikro fonlama sistemiyle bir araya getiriyor.” şeklinde konuştu.

Fatih Güner devam etti: “Tohum aşamasında aldığımız bu yatırım, öncelikle Komünite’nin etki alanını daha da genişletebilmek adına, her biri konusunda uzman insanlardan oluşan bir ekip kurmak için kullanılacak. Hedeflerimizin arasında, dijital uzmanlık eğitimleri konusunda tam kapsamlı bir eğitim platformu kurmanın yanında, dünyada da hızla gelişen ve büyüyen no-code alanına yatırım yapmaya kadar, Türkiye için önemli dijital gündem maddeleri var. Mikro girişimcileri ve yaratıcıları hem servis hem de maddi olanaklarla beslemek, Komünite’nin fonlarının ana fonksiyonu olmaya devam edecek. Bunun yanında, Türkiye şartlarına lokalize edilmiş farklı bir “venture building” modeli ile ortaya koyduğumuz Omnicourse başarı hikayesini, başka girişimlerle devam ettirmek için çalışmalar da yapıyoruz.”

Fatih Güner sözlerini “Türkiye’nin hizmet ekonomisinden seri üretim ekonomisine geçiş sürecinde, ürettiği ürünleri katma değerli olmasına rağmen maaşını Türk Lirası ile kazanan ve Türk Lirası yaşayan yaratıcı profesyoneller ve mikro girişimciler, zaten sıkışmakta olan yaratıcı sektörlerden kaçmanın yollarını arıyor. Dünyada da durum farklı değil, ancak Türkiye’nin, yaşıyor olduğu döviz krizi dolayısıyla özel bir durumu var. Dijital ürünler, kendinden katma değerli olduğu için, Komünite yaratıcılara bir çıkış yolu sunuyor. Önümüzdeki yılların Türkiye için en sıcak girişimini ortaya koyduğuma inanıyorum.” diyerek tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.