tmlab˚ tasarım topluluğu, Komünite tarafından satın alındı

Yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonellere ve mikro girişimcilere fonlama sağlayan Komünite, 2017 yılında kurulan tasarım topluluğu tmlab˚’i satın aldı.
tmlab˚ tasarım topluluğu, Komünite tarafından satın alındı

Yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonellere ve mikro girişimcilere fonlama sağlayan Komünite, 2017 yılında kurulan tasarım topluluğu tmlab˚’i satın aldı. Komünite’nin liderlik ettiği satın alma sürecine, kendisi de Komünite’nin yatırımcılarından Pickled Works, yatırımcı olarak katıldı.

21 Mart tarihinde “Hoşça kalın” başlığıyla takipçilerine ve üyelerine son kez merhaba diyen tmlab˚, kurucuları Arda Arıcan ve Orçun Kılıç’ın yoğun iş gündemlerinden dolayı kapanma kararı almıştı. 700’den fazla üyesi olan ve sektörden değerli tasarımcıların yer aldığı bir mentorluk programına sahip olan tmlab, bugüne kadar bir çok etkinlik yaptı ve bünyesindeki tasarımcılara faydalar sağladı.

Komünite satın alması ile ilgili tmlab˚ kurucularından Arda Arıcan, topluluklarının daha iyi noktalara gelebilmesi için önemli bir adım attıklarını; Komünite’nin tmlab°’e gereken değeri vereceğine inandığını söyledi. Orçun Kılıç ise uzun zamandır kurucu üyeliğini üstlendiği tmlab° markasını buralara kadar getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

tmlab˚, Komünite’nin bir katmanı olarak tanımlanacak

Satın alma ile ilgili Komünite’nin kurucusu Fatih Güner, tmlab˚’in özellikle mentorluk programının, kendisinin de çok beğendiği ve Komünite’nin gençlere ulaşma noktasında benzerini kurguladığı bir yapıda olduğunu; Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve tasarımcı olmak isteyen üniversite öğrencilerine ve ilgili alt disiplinlerde kendini geliştirmek isteyen yeteneklere açılmak istediklerini söyledi. Güner, tmlab˚’i Komünite’nin bir katmanı olarak tanımlayarak ve gençler için tamamen tasarım konularına odaklı ve hedefli bir topluluk olarak konumlandıracaklarını ve iki topluluğu birleştirmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını, hatta, tmlab˚ programlarından başarıyla geçenleri Komünite’ye alma gibi düşünceleri bulunduğunu dile getirdi.

Fatih Güner, gerçekleştirecekleri burs programları ve kurumsal iş birlikleri ile daha fazla gencin mikro girişimcilik ekosistemine katılmasını ve önce kendine, sonra topluma etki yaratmaya daha erkenden başlaması adına çalışmalar kurgulanacağını açıkladı. tmlab˚’e ekleyecekleri yeni programlar ve hayata geçirmek istedikleri farklı bir model ajans yapısı ile hem üyelerine hem sektöre hem de gençlere kazandıracak bir yapı kuracaklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.