Andreessen Horowitz, sağlık girişimi Turquoise Health'in 20 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etti

2020 yılında kurulan şirket, hastaların aldıkları sağlık hizmetinin maliyetini yani fiyatlandırılmasını sağlıyor. Hastalar, sağlık kurumları arasında fiyat karşılaştırması yapabiliyor.
Andreessen Horowitz, sağlık girişimi Turquoise Health'in 20 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etti

ABD hükümeti Covid-19 pandemisinden hemen önce maliyetleri düşürmek amacıyla sağlık hizmetlerinde fiyat şeffaflığını zorunlu tutan ve tıbbi faturalarla ilgili bir kararname yayınladı. Teknoloji, sağlık hizmetlerinde fiyat şeffaflığının sunduğu tüm vaatlerin hayata geçirilmesinde önemli bir yerde konumlanıyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketler, yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren sağlık girişimi Turquoise Health, 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık tura Bessemer, Box Group ve Tiger Global katıldı. A Serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz tarafından yönetildi.

2020 yılında kurulan şirket, hastaların aldıkları sağlık hizmetinin maliyetini yani fiyatlandırılmasını sağlıyor. Adam Geitgey ve Chris Severn tarafından faaliyete geçirilen Turquoise Health, hastaların sağlık kurumları arasında fiyat karşılaştırması yapmasına yardımcı oluyor. ABD merkezli şirketin amacı tüketicilerin sağlık hizmetleri maliyetlerini ve kalitesini etkili şekilde araştırıp karşılaştırmasını sağlamak. Buna bağlı olarak sağlık harcamalarının maliyetini düşürmek.

Bir ay önce değere dayalı satın almaya odaklanan girişim Clarify Health, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tura; BlackRock, Memorial Hermann Health System, Insight Partners, Spark Capital, KKR, Aspenwood Ventures, Rivas Capital ve Sigmas Group katılmıştı. Yeni yatırım, 115 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra gelmiş, şirketin toplam yatırım miktarı 328 milyon dolara çıkmıştı.

Sağlık kuruluşlarıyla birlikte çalışan şirket; klinik verileri, talep bilgileri, reçete ve laboratuvar verileri hakkında bilgi veriyor. Verdiği hizmet sayesinde hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıyor. Böylece sağlık hizmet maliyetleri optimum seviyeye çekiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.