Erken aşama girişimlere odaklanan 300 milyon TL'lik fon: Founder One

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapacak olan Founder One fonu kuruldu.
Erken aşama girişimlere odaklanan 300 milyon TL'lik fon: Founder One

Ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosistemi, kurulan yeni fonlar ile birlikte her geçen gün daha da güçlenmeye devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapacak olan Founder One fonu kuruldu.

Founder One fonu; Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliği ile kuruldu. Edindiğimiz bilgilere göre yatırım Komitesi üyeleri arasında Faruk Eczacıbaşı ve Sina Afra'nın da bulunduğu Founder One, yaklaşık 100 girişime yatırım yapacak.

Founder One fonunun büyüklüğü ise 300 milyon TL. Erken aşama girişimlere odaklanacak olan Founder One, girişimlere standart bir "paya dönüştürülebilir borç finansman karması sözleşmesi" (FİKS) ile hızlı finansman sağlayacak. 

Hem yüksek getiri hem de toplumsal ve çevresel pozitif etki yaratmayı hedefleyen Founder One'ın Yatırım Komitesi'nde ise Faruk Eczacıbaşı ve Sina Afra'nın haricinde Ali Özkan Şahin, Galya Fani Molinas, Mehru Aygül, Cem Leon Menase, Riza İhsan Kutlusoy, Alim Murat Özgen, Selami Düz ve İbrahim Erkan Yağcıoğlu da yer alıyor.

Bir girişim sermayesi yatırım fonu olarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, topluma geri verme ilkesiyle, performans gelirini kurucu vakıflara aktararak girişimciliği ve teknolojiyi desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Maxis Genel Müdürü Murat Özgen ise ülkemizin iktisadi kalkınmasında katma değerli birçok alana destek olmuş Türkiye İş Bankası grubu olarak örnek bir iş birliğiyle kurulan Founder One'ın etki girişimlerine yapacağı yatırımlarla ülkemizin erken aşama girişim sermayesi ekosisteminde geniş bir alana dokunmasını beklediklerini ve Founder One ile Maxis'in girişim sermayesi yatırım fonu ailesinin müstesna bir üye kazanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.