Twitter, Elon Musk ile anlaşmaya varıyor

Twitter yönetim kurulu, Elon Musk ile teklifin detaylarını görüşmek üzere bir araya geldi.
Twitter, Elon Musk ile anlaşmaya varıyor

Elon Musk'ın 43 milyar dolara Twitter'ı satın almaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. The New York Times'ın aktardığına göre Twitter, Elon Musk ile anlaşmaya varmaya hazırlanıyor. Twitter yönetim kurulu, Elon Musk ile teklifini görüşmek üzere toplandı. Bu arada The Wall Street Journal'ın da benzer bir haber paylaştığını belirtelim. Böylece söylentiler bir bakıma doğrulanmış oldu. 

Pazar günü satın alma kararı için toplanan Twitter yönetim kurulu, Pazartesi günü teklifin detaylarını görüşmek için Elon Musk ile bir araya geldi. Müzakerelerde anlaşmanın şartları, ne zaman tamamlanacağı ve Twitter'ın sahip olabileceği potansiyel finansal koruma mekanizmaları konuşuldu. 

Şu an için satın almanın henüz kesinleşmediğini belirtelim. Kısacası görüşmeler başlamış olsa da; anlaşma her an rafa kalkabilir. Ancak iki tarafın da görüşmesi olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.  Müzakere haberlerinin akabinde Twitter hisseleri, açılış öncesi işlemlerde yüzde 5 artış gösterdi. 

Geçtiğimiz hafta Elon Musk Twitter'ı satın almak için yeni bir adım daha atarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bir doküman teslim etmişti. Musk bu doküman ile Twitter'ı almak için nasıl finansman sağladığını detaylandırmıştı. 

Twitter yönetim kurulu ise şimdiye kadar şirketi satmaya pek de yanaşmadı. Hatta kurulun Zehirli Hap stratejisini benimsemesi Elon Musk'ı gücendirmişti. Görünen o ki; her ne olursa olsun Elon Musk istediğini almaya yaklaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.