Elon Musk, 43 milyar dolara Twitter'ı satın almayı teklif etti

Elon Musk, 28 Ocak kapanış fiyatına göre yüzde 54 prim ve 43.4 milyar dolar değerinde hisse başına nakit olarak 54.20 dolar ödeyecek.
Elon Musk, 43 milyar dolara Twitter'ı satın almayı teklif etti

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın, Twitter'ın yüzde 9,2'sinin sahibi olduğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Hatta bu hafta Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın yaptığı açıklamalara göre Elon Musk, Twitter'ın yönetim kuruluna katılmayacağı belli oldu. Normal şartlarda Musk'ın 9 Nisan'da kurula katılması bekleniyordu.

Elon Musk şimdi de Twitter'ın yüzde 100 hissesini almayı planlıyor. Musk, 28 Ocak kapanış fiyatına göre yüzde 54 prim ve 43.4 milyar dolar değerinde hisse başına nakit olarak 54.20 dolar ödeyecek. Bu haberle birlikte Twitter hisseleri yüzde 18 yükseliş yaşadı. 

Söz konusu teklif Twitter'a dün gönderilen bir mektup ile şirkete iletildi. Musk, bu satın alma ile birlikte Twitter'ın gerçek potansiyelini ortaya çıkaracağını düşünüyor. Ayrıca Elon Musk, eğer teklifi kabul edilmez ise hissedar olarak pozisyonunu yeniden değerlendireceğini dile getiriyor. 

Elon Musk, Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor'a yazdığı bir e-postada Twitter'ın ifade özgürlüğü için önemli bir potansiyeli olduğunu vurgularken, şu anki formu ile topluma karşı sosyal sorumluluğunu yerine getiremeyeceğini ifade ediyor. Musk, Twitter'ın özel bir şirket olması gerektiğine olan inancını belirtiyor. 

Twitter bu gelişmelerin ardından bir basın açıklaması yaparak teklifi doğruladı. Açıklamada Yönetim kurulunun söz konusu teklifi titizlikle değerlendirdiği belirtildi. 

Elon Musk, Twitter'ın hissedarı olmadan önce attığı tweetler ile sık sık gündeme geliyordu. Twitter'da 81,6 milyon takipçiye sahip olan Elon Musk, son dönemde Twitter'ın içerik ilkeleriyle ilgili pek çok tweet atmıştı. Özellikle kripto para konusunda attığı tweetlerle gündem yaratan Musk, daha önce Twitter'ın kurucusu ve o dönemde CEO'su olan Jack Dorsey ile The B word oturumunda bir araya gelmişti. İkili bu oturumda Twitter'ın gelir modelleri üzerine de fikir alışverişinde bulunmuştu. 

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile şirketin web3 vizyonu hız kazanabilir. Tesla ve SpaceX ile otomotiv ve uzay taşımacılığı alanlarına yön veren Musk, şimdi de sosyal medyayı dönüştürmeye hazırlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.