Denizin Tesla'sı olarak bilinen elektrikli tekne üreticisi X Shore 50 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli X Shore, Konrad Bergström tarafından kuruldu. Denizin Tesla'ı olarak nitelendirilen şirketin hedefi, sektör içinde yer alan en güçlü marka haline gelmek.
Denizin Tesla'sı olarak bilinen elektrikli tekne üreticisi X Shore 50 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli tekneler hem çevreyi ve denizi korumak hem de yakıt tüketimini azaltmak için denizcilik sektöründe önemli yer tutuyor. Elektrikli deniz araçları, deniz ulaşımında cazip bir hale gelirken yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre elektrikli tekne üreticisi X Shore, 50 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen 50 milyon dolarlık yatırım, şirketin yeni fabrikasındaki üretimi hızlandırmak ve Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.

X Shore’un dikkat çeken yatırımcıları arasında Delivery Hero’nun kurucusu Lukasz Gadowski, Northvolt CEO'su Peter Carlsson, Innovation Bootcamp’ın kurucusu ve CEO’su Navin Thukkaram ve Google’ın eski Otomotiv İş Geliştirme Başkanı Marec Gasiun yer alıyor.

2016 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 67 milyon dolara çıktı. İsveç merkezli X Shore, Konrad Bergström tarafından kuruldu. Denizin Teslası olarak nitelendirilen şirketin hedefi, sektör içinde yer alan en güçlü marka haline gelmek. Şirket Avrupa merkezli olsa da ABD'de Eelex 8000 modeliyle biliniyor. X Shore, BCI Marine ile yaptığı anlaşma sayesinde Kanada'ya da açıldı. Gelecek yıl ise ABD'de montaj fabrikası kurmayı planlıyor. 

Geçen sene elektrikli tekne üreticisi Arc, A serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurmuştu. 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde gerçekleşmişti.

Mart ayında ABD merkezli elektrikli tekne ve motor üreticisi Halevai'nın ürünü HALEVAI2050'nın ilk prototiplerini bu yaz piyasaya çıkaracağını yazmıştık. Fiyatının ise 95 bin dolardan başlayacağını belirtmiştik. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.