Elektrikli tekne üreticisi Arc, 30 milyon dolar yatırım aldı

Arc tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde gerçekleşti.
Elektrikli tekne üreticisi Arc, 30 milyon dolar yatırım aldı

Otomotiv dünyasının elektrikli otomobiller ile birlikte önemli bir değişim yaşadığını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Ürettiği elektrikli tekneler ile benzer bir değişim gerçekleştirmeyi hedefleyen Arc, A serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Arc tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde gerçekleşti. Greg Reichow'ın Eclipse Ventures'ın partneri olduğunu da ekleyelim.

30 milyon dolarlık yatırım turuna Greg Reichow'ın haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital ve Abstract Ventures da katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Greg Reichow şirketin yönetim kuruluna da katılacak.

Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Arc'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 37 milyon dolara ulaştı. 2021 yılında Mitchell Lee tarafından Los Angeles'ta kurulan Arc, yeni nesil elektrikli tekneler geliştirmeyi hedefliyor.

Arc girişiminin üreteceği ilk teknenin ismi ise Arc One. 2022 yılının Eylül ayında müşteriler ile buluşması beklenen Arc One elektrikli teknesinin fiyatı ise 300 bin dolar. Arc'ın temel amacı ise Arc One modelinden başlayarak su üzerinde kullanılan tüm araçları elektrikli hale getirmek. Alınan yeni yatırım Arc One teknelerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.