Halevai'nin tam elektrikli teknesi piyasaya çıkıyor

Halevai'nin tam elektrikli tekne HALEVAI2050, piyasaya çıkıyor, ilk prototipler ABD'de bu yaz hazırlanmaya başlanacak.
Halevai'nin tam elektrikli teknesi piyasaya çıkıyor

Sürdürülebilir bir çevre adına elektrikli otomobiller kadar artık, elektrikli deniz araçları da dikkat çekiyor. Dünyada hala bireysel ulaşımda karayolu kadar ilgiyi görmeyen deniz ulaşımı özellikle yelkenli tekne ile birlikte sürdürülebilirlik için önemli. Şimdi ise elektrikli teknelerle deniz ulaşımı daha cazip bir hal alıyor.

Sektör içinde ABD merkezli elektrikli tekne ve motor üreticisi Halevai adından söz ettirmeye başladı. İlk prototipler ABD'de bu yaz hazırlanmaya başlanacak. Deniz araçları, bir sene sonra teslim edilecek. HALEVAI2050'nin fiyatı ise 95 bin dolardan başlayacak. 

Tekne, yaklaşık 8 metre uzunluğunda ve 10 koltuk kapasitesine sahip olacak. İki batarya seçenekli tekne, 50 mil menzile sahip. Aynı zamanda teknenin yakıt ve bakım maliyetlerinde yüzde 60 tasarruf sağlayacağı konuşuluyor.

HALEVAI Kurucu Ortağı ve CEO'su Frank Heidinger, “Elektrifikasyon çağında yaşıyoruz. Elektrikli tekne üretmeyi daha temiz enerji kaynakları kullanımı adına bir adım olarak görüyoruz" diyerek bu işe neden girdiklerini anlatıyor. Eğlence amaçlı tekne pazarının bir parçası olan elektrikli tekneler, tüketiciler tarafından en çok tercih edilen deniz araçları arasında yer alıyor. 

Geçen sene elektrikli tekne üreticisi Arc, A serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurmuştu. 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde gerçekleşmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.