BiP'in yeni genel müdürü Gökhan Yüksektepe oldu

2020 yılından beri Dijital Servisler & Çözümler Grubu’nda Gelişen Platformlar Direktörlüğü görevini sürdüren Yüksektepe, 2022 yılının Mart ayı itibarıyla da BiP'in yeni genel müdürü oldu.
BiP'in yeni genel müdürü Gökhan Yüksektepe oldu

Turkcell tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin iletişim ve yaşam platformu olarak hizmet sunan BiP’in Genel Müdürlüğüne Gökhan Yüksektepe atandı. İş hayatına 2000 yılında Turkcell’de Network Planlama Mühendisi olarak başlayan Yüksektepe, 2007 - 2015 yılları arasında Superonline’da Network Planlama Yöneticisi, 2015-2020 yılları arasında ise Turkcell Güney & Batı Bölge Saha Operasyon Direktörlüğü görevini üstlendi.

2020 yılından beri Dijital Servisler & Çözümler Grubu’nda Gelişen Platformlar Direktörlüğü görevini sürdüren Yüksektepe, 2022 yılının Mart ayı itibarıyla da BiP'in yeni genel müdürü oldu. BiP’in mevcut durumu ve gelecek vizyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksektepe, BiP’in Türkiye’de geliştirilmesinin ve bilgilerin güvenli şekilde korunmasının ülkemiz için önemli bir değer unsuru olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan gelişmelerin ve buna paralel küresel uygulamalardaki kesintilerin, teknolojide yerliliğin kritik önemine yeniden tanık olmamızı sağladığını belirten Yüksektepe, BiP’in, yerel uygulamaların değerinin arttığı bir dönemde ülke sınırlarımız içinde geliştirilmesinin ve tüm kullanıcı verilerinin Türkiye sınırları içindeki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde titizlikle korunmasının, ülkemiz için stratejik bir değer oluşturduğunu da aktardı.

BiP uygulamasının Hindistan, Pakistan, Malezya, Bangladeş ve Endonezya başta olmak üzere toplam 192 ülkede 90 milyonu aşkın indirilme sayısına ulaştığını ve globalde 4,5 kat büyüdüğünü de paylaşalım. Anlık Çeviri özelliği ile mesajlaşma sırasında 106 farklı dilde sohbet etmeye imkan da tanıyan BiP, özellikle geçtiğimiz yıl WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi sorunu nedeniyle büyük bir kullanıcı kitlesi de kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.