WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinin geçtiğimiz Ocak ayında damgasını vurduğunu ve pek çok kullanıcının Telegram, Signal ve BiP gibi uygulamalara geçmesine yol açtığını sizlere daha önce aktarmıştık. WhatsApp, aldığı tepkilerin ardından ise gizlilik sözleşmesinin kabul edilme zorunluluğunu Mayıs ayına kadar ertelemişti.
Bugün Turkcell tarafından edindiğimiz bilgilere göre iletişim ve yaşam platformu BiP, bu süreçte önemli bir kullanıcı kazanımı yaşadı. Dünya genelinde 192 ülkede aktif olarak kullanılan BiP, edindiğimiz bilgilere göre bugüne kadar 76 milyondan fazla indirildi.
Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana ise 31 milyon yeni kullanıcıya sahip olan BiP'in yeni kullanıcılarının 15,8 milyonunun yurt dışında yer alan kullanıcılar olduğunu da ekleyelim. Turkcell'in bizimle paylaştığı bilgilere göre BiP'in en çok tercih edildiği ülkeler arasında Endonezya, Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Malezya yer alıyor. Bu 5 ülkeden BiP'e 10 milyon yeni kullanıcı katıldığını da ekleyelim. BiP'in aylık aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyonu geçmiş durumda.
WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinin etkisi ile birlikte hızlı bir şekilde kullanıcı kazanmaya başlayan uygulamalardan olan BiP, 12 ülkenin uygulama market listesinde birinci sıraya yerleşirken 19 ülkede de ilk 3 arasında yer almayı başardı.
10 kişiye kadar HD kalitesinde görüntülü grup görüşme, para gönderme ve mesajlaşma sırasında 106 farklı dilde anlık çeviri gibi önemli özelliklere sahip olan BiP, yıl sonuna kadar uçtan uca şifreleme özelliğine de sahip olacak. Edindiğimiz bilgilere göre BiP'in kısa zaman içinde diğer mesajlaşma platformlarından konuşmalarınızı ve gruplarınızı BİP'e eklemenizi sağlayan "Sohbet Taşıma" özelliğini kullanıma sunacağını da ekleyelim.
Rakip uygulamalardan farklı olarak BiP kullanıcılarının kişisel verilerini reklam, promosyon veya kampanya gibi pazarlama faaliyetleri için üçüncü taraflarla paylaşma zorunluluğu olmadan uygulamayı kullanabildiğinin altını çizen Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, kullanıcılardan gelen geri dönüşleri çok önemsediklerini ve onlardan gelen talepler doğrultusunda uygulamayı daha da geliştirmeyi sürdürdüklerini de paylaştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap