Web3 girişimi Jambo, Coinbase ve Tiger Global tarafından 7.5 milyon dolar yatırım aldı

7.5 milyon dolar yatırım alan Jambo, web3 alanında bir süper uygulama olmayı planlıyor. Şu an için öğren, oyna ve kazan modeliyle ilerleyen girişim, Afrika'nın web3 odağında kullanıcı kazanımında önemli portallarından biri olarak öne çıkıyor
Web3 girişimi Jambo, Coinbase ve Tiger Global tarafından 7.5 milyon dolar yatırım aldı

Alice Zhang ve James Zhang tarafından kurulan Jambo, web3 alanında bir süper uygulama olmayı planlıyor. Bu planı hayata geçirmek için tohum yatırımını başlatan şirket güçlü isimlerden 7.5 milyon dolar yatırım aldı. 

Jambo'nun yatırımıcıları arasında Coinbase Ventures, Three Arrows Capital (3AC), Alameda Research, Tiger Global, Delphi Ventures, AllianceDAO, DeFiance Capital, Yield Guild Games ve Polygon Studios yer alıyor. 

Afrika'da Web3 teknolojilerinin yükselişi 

Şu an için öğren, oyna ve kazan modeliyle ilerleyen girişim, Afrika'nın web3 odağında kullanıcı kazanımında önemli portallarından biri olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, Afrika'nın Güneydoğu Asya'ya benzer bir dönüşüm yaşacağını düşünüyor. Zira küresel olarak en genç ve hızlı büyüyen bir nüfusa sahip olan Afrika, akıllı telefon penatrasyonuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Kripto paraların benimsemesindeki artış, düşük GSYİH ve işsizlikle birleşince ortaya web3'ün yaygın bir şekilde kullanılması için elverişli bir ortam çıkıyor. 

Jambo'nun faaliyet alanı

Zhang kardeşler ise web3 alanında öncülüğü üstlenerek Afrika'nın bu dönüşümünü fırsata çevirmeyi planlıyor. Daha önce bu alanda başarılı olmuş Axie Infinity ve Yield Guild Games projelerinden bahsederken, "oynadıkça kazan" yaklaşımını detaylı olarak aktarmıştık

Jambo, bu akanda kazancın ötesinde çift taraflı bir yaklaşım ile ilerlemeyi tercih ediyor. Telekom şirketleriyle ortaklık kuran girişim, kullanıcılarına yüzde 70'e varan indirim alırken, kullanıcılarına yüzde 50 indirim sunuyor. Böylece kullanıcılar Jambo kullandıklarında internet harcamalarında tasarruf etmiş oluyor. 

Jambo'nun dikkat çeken bir diğer stratejisi ise sosyal medya şirketleriyle yaptığı iş birlikler. Kullancılar içerik izlerken token kazanabiliyor. Kazanılan bu tokenları gelire dönüştürebiliyor. Bu model sizlere Theta.tv'yi hatırlatmış olabilir. 

Kısacası Jambo, şirketlerin pazarlama faaliyetlerinde kullanıcı edinimi başına ödenen maliyeti düşürmüş oluyor. 

Jambo'nun gelecek planları

Jambo'nun öncelikli hedefi Afrika'da Web3 alt yapısı kurmak. Böylece web2 üzerinden kurguladığı yapıyı web3 ortamına taşıyabilmek. Ancak Afrika'daki nüfus, henüz web3 teknolojileri hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değil. 

Jambo bu nedenle öncelikle eğitim alanında adımlar atmayı planlıyor. Afrika'da 5 üniversite ile anlaşan Jambo öğrencilerin Web3 eğitimleri almasını sağlayacak. 2022'nin ilk çeyreğinin sonuna kadar hibrit bir şekilde (online ve fiziksel) derslerin verilmeye başlanacağını belirtiyor. 

Bu arada Bu yılın başında 15 ülkeden 12 bin öğrencinin derslere kayıt olduğunu eklemekte fayda var. 10 haftalık program hem üniversitede hem de 600'den fazla fiziksel mekanda öğrencilerin erişimine açılacak. Eğitim kapsamında öğrenciler, oynadıkça kazandıran oyunları ve merkeziyetsiz finans fırsatlarını keşfedecek. 

Her ne kadar web3 alanında devasa bir eğitim adımı atmış olsa da; Jambo web3 oyunlarından gelir elde edenlerden komisyon almayacağını belirtiyor. Şirketin gelir modeli web2 modellerine dayanmaya devam edecek. 

Jambo'nun beta sürümünü ikinci çeyrekte hayata geçirmeyi planlıyor. Ürünün yayına alınması ise üçüncü çeyrekte gerçekleşecek. Uzun vadede şirketin süper uygulama olma planı bulunduğunu da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.