Elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks, 260 milyon dolar yatırım aldı

Volta Trucks tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 260 milyon dolar yatırım aldı. 260 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Luxor Capital liderliğinde gerçekleşti.
Elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks, 260 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük küresel lojistik sağlayıcılarından biri olan DB Schenker'ın elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks'tan 1470 adet tam elektrikli kamyon siparişi verdiğini geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre İsveç merkezli Volta Trucks, yeni bir yatırım aldı.

Volta Trucks tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 260 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 490 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. 260 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Luxor Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Luxor Capital'ın haricinde ise İsveç merkezli Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB'nin katıldığını da belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse Volta Trucks, en son geçtiğimiz yılın Eylül ayında yine Luxor Capital liderliğinde 42 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 260 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ise Volta Trucks'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 340 milyon dolara ulaşmış oldu.

Volta Trucks tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 260 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin 2022 yılının son aylarında Volta Zero isimli elektrikli kamyonunun seri üretimini başlaması için kullanılacak. 2019 yılında Carl-Magnus Norden ve Kjell Walöen tarafından İsveç'te kurulan Volta Trucks, tamamen elektrikli kamyon modelleri üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda Volta Zero isimli modelini tanıtan Volta Trucks, henüz seri üretime geçmemiş olmasına rağmen önemli ölçüde ön sipariş de aldı. Volta Trucks'ın verilerine göre şirket, Volta Zero modeli için 5 bini aşkın ön sipariş aldı. Alınan 5 bin adetlik Volta Zero siparişinin bedeli ise yaklaşık 1,36 milyar dolar.

Yıl sonunda seri üretime başlayacak olan Volta Trucks, 2023 yılında 5 bin, 2024 yılında 14 bin ve 2025 yılında ise 27 bin Volta Zero modelini üretmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.