Microsoft, genel merkezini bu ayın sonunda yeniden açıyor

Microsoft, 28 Şubat'ta merkezinin de bulunduğu Washington eyaletindeki ofislerini tamamen yeniden açmayı planlıyor.
Microsoft, genel merkezini bu ayın sonunda yeniden açıyor

Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma uygulamaları hayata geçirilmiş ve zamanla bu uygulamalar bazı şirketler tarafından kalıcı hale getirilmişti. Kimi şirket de tüm ekiplerinin olmasa bile uzaktan çalışmaya yatkın ekiplerinin daimi olarak evlerden çalışabileceğini dile getirmişti.

Teknoloji devleri de bu dönemde benzer kararlar aldı, ancak bir süredir hem aşılanmaların artması hem de geçen zaman nedeniyle birçok şirket ofislere geri dönüş kararı alıyor. Hayatımıza giren yeni Covid-19 varyantları bu kararların sürekli ertelenmesine neden olsa da Microsoft, bu kez genel merkezini açmaya kararlı görünüyor.

Microsoft, 28 Şubat'ta merkezinin de bulunduğu Washington eyaletindeki ofislerini tamamen yeniden açmayı planlıyor. Microsoft Başkan Yardımcısı ve Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Chris Capossela tarafından kaleme alınan blog yazısına göre King County'deki yüksek aşılama oranlarının yanı sıra eyalette azalan hastaneye yatışları ve aynı oranda azalan ölümler nedeniyle böyle bir karar aldıklarını söylüyor. 

Microsoft, çalışanların ofise dönmesi için genel bir gereklilik öne sürmüyor. Ancak 28 Şubat 2022 tarihinden itibaren, çalışanların işlerinde ayarlamalar yapmak için 30 günleri olacak. Microsoft çalışanları yöneticileriyle anlaştıkları çalışma tercihlerini iletebilecek ve ilerleyen süreçte de buna göre aksiyon alabilecekler. Şirket, ofislerini sadece çalışanlarına değil, aynı zamanda ziyaretçilere ve misafirlere de açacak. Chris Capossela'nın söylediklerine göre Puget Sound bölgesindeki çalışanlar için Connector araç paylaşımı seçeneği de dahil olmak üzere tüm kampüs hizmetleri geri dönecek.

Bir diğer teknoloji devi Meta da 28 Mart'ta ofislerini yeniden açmayı planlıyor ve ofislere geri dönebilmek için çalışanlarının üç doz aşı yaptırmasını şart koşuyor. Aynı şekilde Apple'ın da ofislere geri dönüş için bazı şartları bulunuyor. Buna göre Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt istiyor. Bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı olmak için dört haftası bulunuyor. Aşı olmayan çalışanların, bir perakende mağazasına, ortak mağazaya veya Apple ofisine girmek için sık sık testlere girmeleri gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.