Audi ve FAW güçlerini birleştirdi: Elektrikli araca 3.3 milyar dolar yatırım

Çin'in kuzeydoğu eyaleti Jilin'de kurulacak olan tesise şirketlerin toplamda 20,93 milyar yuan yani 3,30 milyar dolar yatırım yapması planlanıyor.
Audi ve FAW güçlerini birleştirdi: Elektrikli araca 3.3 milyar dolar yatırım

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in bünyesinde yer alan Audi, Çin’de devlete ait FAW Group ile elektrikli araçlar üretmeye yönelik ortak girişiminin inşaatına başlamak için Çin hükümetinden onay aldı. Çin'in kuzeydoğu eyaleti Jilin'de kurulacak olan tesise şirketlerin toplamda 20,93 milyar yuan yani 3,30 milyar dolar yatırım yapması planlanıyor. Bununla amaç, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan ülkede ortaklaşa birinci sınıf elektrikli araçlar (EV’ler) üretmek.

Nisan 2022'de inşaatına başlanması planlanan tesisin 2024'te üretime geçmesi bekleniyor. Audi FAW NEV adlandırılan tesiste Audi'nin e-tron SUV'si olmak üzere üç elektrikli aracın da üretilmesi planlanıyor.

2033 yılından itibaren içten yanmalı dizel ve benzinli otomobili satışına son vereceğini açıklayan Audi için bu önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Yani şirketin Çin için geliştirdiği elektrifikasyon stratejisinde bir aşama daha katetti.

Geçen aylarda Çin’deki varlığını güçlendirmek için Audi,  FAW ile için bir mutabakat anlaşması imzalamıştı. Alman otomobil üreticisininKuzeydoğudaki Changchun şehrinde ve güneydeki Foshan şehrinde içten yanmalı motorlu otomobiller yapmak için FAW ile uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahipti.

FAW, ortak girişimin yüzde 40’ına, Volkswagen ve Audi’nin ise yüzde 60’ına sahip olduğu biliniyor. Audi ayrıca, elektrikli araçların 2025 yılına kadar Çin satışlarının üçte birini oluşturmasını hedefleyen Şanghay merkezli otomobil üreticisi SAIC Motor ile araç üretmeyi planlıyor.

Bir taraftan Volkswagen'in Aralık ayında pil sektöründeki konumunu güçlendirmek için üç stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını yazmıştık. Umicore, 24M Technologies ve Vulcan Energy ile yaptığı anlaşmalarla 240 gigawatt-saat üretim kapasitesine sahip altı pil fabrikası kurmayı hedeflediğini söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.