Audi 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıkladı

Audi, 2033 yılından itibaren içten yanmalı dizel ve benzinli otomobili satışına son vereceğini açıkladı. Satış sonrası arabaların yazılım programlarını yükseltmek için harekete geçtiklerini kaydetti.
Audi 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıkladı

Dizel motorları bırakarak daha verimli benzinli motorlara yönelen üreticiler, elektrikli modellere ağırlık veriyor. Elektrikli araçların sağladığı en önemli yararların başında yakıt tasarrufu var. Yani ulaşımdan kaynaklı karbon salımının azaltılmasında anahtar rol oynuyor. 2020'de yaklaşık 3 milyon araç satıldığı biliniyor. Dolayısıyla bu alanın potansiyelinin farkında olan üreticiler arasında Volkswagen Grup iştiraki Audi de var.

Şirket perşembe günü yaptığı basın toplantısında önümüzdeki on yıla ilişikin hedeflerini paylaştı. Şirket, içten yanmalı dizel ve benzinli otomobili satışına son vereceğini belirterek 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıkladı. Satış sonrası arabaların yazılım programlarını yükseltmek için harekete geçtiklerini kaydetti. ICE ile çalışan serinin son ürünü 2025’te piyasaya sürüleceğini söyledi. Uzmanlara göre, Audi'nin 2050 yılında ise net-sıfır karbon emisyonuna ulaşacak. Bu, sıfır karbon emisyonu hedefinin bir parçası olarak tanımlanıyor. 2025 yılına kadar 20 yeni e-tron olarak adlandırılan elektrikli model tanıtacağı da belirtiliyor. 

Audi'nin Dijitalleştirme Başkanı John Newman, bu araçların satışlarının iyi gideceği inancını taşıyor. Otomobilleri test etmeye başladıklarını ve elektrikli otomobil sayısını artırmaya devam ettiklerini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Yapmak istediğimiz şey, satıcılar için müşteriye yeni değer kaynakları yaratmak. Bu anlamda bunun karlılığını satıcılarımızla paylaşmayı hedefliyoruz”

Şirket, geçen aylarda 2026 yılında son içten yanmalı motorunu yollara çıkaracağını belirtmiş, yeni bir içten yanmalı motor geliştirmeyeceğini açıklamış, bunun yerine tam elektrikli araç teknolojilerine ağırlık vereceğini söylemişti. Ana şirket Volkswagen, 2019 yılının başında Kuzey Amerika'daki üretim tesisine elektrikli araçlar için 800 milyon dolar yatırım yaptı. Elektrikli araçlara olan ilgiyi artırmak şirket, önümüzdeki beş yıl içinde farklı tüketici segmentlerine uygun olarak 20 farklı elektrikli araç modeli üretmek istediğini açıklamıştı. Bunun için 800 milyon dolar kaynak ayıran şirket, tesisi büyütürken yaklaşık 1000 kişilik de istihdam sağlamayı hedeflemişti. Ardından elektrikli otomobil sahipleri için önemli bir sorunu çözecek olan mobil şarj istasyonlarını duyurdu. Mobil şarj istasyonlarının özellikle ihtiyaç halinde taşınabilmesi, elektrikli otomobiller için önemli bir avantaj olarak nitelendirildi.

Volkswagen'in son dönemde elektrikli ve otonom otomobillere olan ilgisi biliniyor. Son dönemde yaptığı satın almalar ve ürettiği modellerle piyasada adından söz ettiriyor. Bununla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.