Kullanılmış iPhone'ları yenileyen girişim Swappie, 108 milyon euro yatırım aldı

Kullanılmış iPhone'ları yenileyerek yeniden satan Finlandiya merkezli Swappie, Verdane liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 108 milyon euro yatırım aldı.
Kullanılmış iPhone'ları yenileyen girişim Swappie, 108 milyon euro yatırım aldı

Kullanılmış iPhone'ları yenileyerek yeniden satan Finlandiya merkezli Swappie, Verdane liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 108 milyon euro yatırım aldı. Tura Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures ve TESI da katıldı. Seri C ile birlikte Swappie'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 149 milyon euronun üzerine çıktı.

2016 yılında Jiri Heinonen ve Sami Martinen tarafından hayata geçirilen Swappie, özünde az kullanılmış ve işlevinden herhangi bir şey kaybetmemiş akıllı telefonları uygun fiyata sunan bir online platform. Platformdan bir telefon satın alındığında birkaç gün içinde kullanıcıya ulaştırılıyor. Tüm iPhone'ların pil kapasitesinin yüzde 85 ile 95 arasında olduğu iddia ediliyor, aynı zamanda ücretsiz iade ve 12 ay garanti imkanı sunuluyor. 

Swappie'deki iPhone'lar belirli kondisyonlarda olabiliyor. İyi, çok iyi, yeni gibi kategorilerinin yanında kabul edilebilir seçeneği de bulunuyor. Bu da üründe minik çizikler gibi ufak tefek hasarlar olabileceği anlamına geliyor. Swappie'nin faaliyet gösterdiği pazarlardan İrlanda'yı seçerek ikinci el, iyi durumda bir iPhone 11'in fiyatına baktığımda ürünün 419 euro olduğunu görüyorum. Aynı ürünün yenisi ise Apple Store'da 609 eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Arada yaklaşık 200 euro gibi bir fark bulunuyor. 

Aralarında Almanya, Avusturya, İrlanda, Fransa, İtalya ve Polonya gibi ülkelerin de bulunduğu 25'ten fazla pazarda faaliyet gösteren girişim, aldığı yatırım ile üç ülkeye daha açılmayı planlıyor. Platform aynı zamanda faaliyet gösterdiği pazarlardaki hizmetlerini artırmayı da planlıyor. Swappie, aynı zamanda çalışan sayısını artırmak da istiyor.

Swappie'nin faaliyet gösterdiği pazarda Back Market, Swappa, Amazon Renew ve Rebuy gibi global oyuncular bulunuyor. Bizde benzer işi yapan girişimlerde ise aklıma ilk olarak EasyCep geliyor. Ancak Hepsiburada da tıpkı Amazon Renew gibi ikinci el, yenilenmiş ürünler satıyor. Hatta platform telefon satışı sırasında mevcut telefonunuza bir değer biçiyor ve eski telefonunuz yerine size nakit veya hediye çeki ödemesi yapıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.