Sağlık uygulaması Ada Health'in B serisi yatırım turunu 120 milyon dolar ile tamamlandı

2011 yılında girişimciler Claire Novorol, Martin Hirsch ve Daniel Nathrath tarafından kurulan Ada Health, Bayer ve Novartis gibi şirketlerle ortaklık yapıyor. Uygulamanın 11 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını hatırlatalım.
Sağlık uygulaması Ada Health'in B serisi yatırım turunu 120 milyon dolar ile tamamlandı

Geçen Mayıs ayında tele-sağlık girişimi Ada Health'in Alman ilaç devi Bayer'in yatırım kolu Leaps tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldığını aktarmıştık. Berlin merkezli şirket B serisi yatırım turu için 30 milyon dolarlık ek yatırım aldı. Girişim B serisi yatırım turunu 120 milyon dolarla kapatmış oldu.

Yeni yatırım turunda Farallon Capital, Red River West, Bertelsman Investments ve Schroders Capital yer alıyor. Ada Health'in CEO'su ve Kurucu Ortağı Daniel Nathrath, yeni gelen yatırımın ABD pazarına açılmak için kullanılacağını belirtiyor ve ekliyor: "Amacımız, dünya çapında 1 milyardan fazla insan için sağlık hizmetlerini iyileştirmek."

Şirketin hedefi oldukça iddialı. 2011 yılında girişimciler Claire Novorol, Martin Hirsch ve Daniel Nathrath tarafından kurulan Ada Health, Bayer ve Novartis gibi şirketlerle ortaklık yapıyor. Uygulamanın 11 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını hatırlatalım.

Ada Health'in asıl amacı, dijital bir doktor olarak hizmet vermek. Gereken durumlarda gerçek bir doktorla yazılı görüşme olanağı da sunan şirket, yapay zeka desteği sayesinde başarılı öneriler yapabiliyor. Ada Health'i bireysel kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak kullanabiliyor, kurumsal müşterilerden ise belirli bir ücret talep ediliyor.

Bilindiği gibi uzaktan bakım hizmeti sektöründe Covid-19 pandemisi sırasında hızlı bir büyüme yaşandı. ABD'de yaşayan insanların yüzde 15'i tele sağlık kullandı. 

2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşması beklenen sektör yatırımcıların yakın markajında. Geçen hafta Sidney merkezli tele-sağlık şirketi Eucalyptus, Bond liderliğinde 42 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Bond, Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı olma özelliğini taşıyor. Yedi yatırımcı tarafından desteklendiğini söylemiştik.

Tele sağlık, Türkiye'de de potansiyeli olan bir alan. Hatta dün Sağlık Bakanlığı tarafından “Uzaktan Hizmetlerin Sunumu Hakkında Yönetmelik”i yayımlandı. Yönetmeliğin amacı, sağlık hizmetinin mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak teknolojiye dayanılarak sunulmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi olarak belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.