Otomotiv yazılım şirketi TTTech Auto, 285 milyon dolar yatırım aldı

Viyana merkezli TTTech Auto, bu yatırım turuyla 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirme ve ürün portföyünü genişletmek için kullanılacak. 
Otomotiv yazılım şirketi TTTech Auto, 285 milyon dolar yatırım aldı

Otomotiv tedarikçisi Aptiv ve Volkswagen Grubu'nun otomobil markası Audi, araç yazılım şirketi TTTech Auto'ya 285 milyon dolar yatırım yaptı. Ortaklaşa gerçekleştirilen yatırımın 228 milyonu Aptiv, 57 milyon doları ise Audi tarafından gerçekleştirilecek. Viyana merkezli şirket, bu yatırımla 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirme ve ürün portföyünü genişletmek için kullanılacak. 

TTTech Auto, 2018 yılında havacılık ve uzay firması TTTech Group, Samsung, Audi ve Infineon tarafından kuruldu. Şirket, otonom sürüş sistemlerinde kullanılan sensörlerden gelen verileri yönetmek için yazılım sistemleri tasarlıyor. Şu anda yaklaşık 2 milyon araçta kullanılan Motionwise yazılımı mühendislerinin yeni otomatik sürüş ve güvenlik sistemlerini daha hızlı geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Dünya genelinde 10 ülkede faaliyet gösteren şirketin hedefi birleşme ve satın alma yoluyla yurt dışı operasyonlarını daha da genişletmek. Bu noktada TTTech'in ana hedefi güvenlik yazılımı üreten şirketler... TTTTech'in yeni pazarı ise Çin... Bünyesinde 1200 kişi çalıştıran şirket, iş gücünü daha da geliştirmeyi planlıyor. 

TTTech Auto CEO'su Georg Kopetz, "Önümüzdeki birkaç yıl otomotiv sektörü için oldukça önemli. Yeni yatırım, otomotiv güvenlik yazılımı sektöründeki konumumuzu güçlendirecek ve küresel ayak izimizi önemli ölçüde artıracak" diyerek yeni gelen finans akışının önemini vurguluyor. Kopetz, Motionwise yazılımının geliştirilmesine yatırım yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. 

Geçtiğimiz yıl, araçlar için güvenli yapay zeka yazılımları geliştiren Eatron'un A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Söz konusu 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu MMC Ventures liderliğinde gerçekleşmişti. Yatırım turuna MMC Ventures'ın haricinde ise Aster Capital ve Vinfast de katılmıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.