Akıllı otomotiv yazılımlarına odaklanan Eatron, 11 milyon dolar yatırım aldı

Eatron tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu MMC Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Akıllı otomotiv yazılımlarına odaklanan Eatron, 11 milyon dolar yatırım aldı

Araçlar için güvenli yapay zeka yazılımları geliştiren Eatron'un 1 milyon euronun üzerinde yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre akıllı otomotiv yazılımları platformu Eatron, yeni bir yatırım aldı.

Eatron tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu MMC Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna MMC Ventures'ın haricinde ise Aster Capital ve Vinfast de katıldı.

Araç üreticilerine (OEM) ve birinci seviye (Tier-1) tedarikçilere sağladığı platform teknolojisi ile karmaşık otomotiv gömülü yazılımlarının, donanımdan bağımsız olarak, hızlıca seri üretime hazır olmalarını sağlayan Eatron, hem İstanbul hem de İngiltere'de ofislere sahip.

2018 yılında Dr. Umut Genç, Can Kurtuluş ve Amedeo Bianchiman tarafından kurulan Eatron, ilk yatırımını ise ACT Ventures’tan almıştı. Güneydoğu Asya’dan Vinfast ile farklı projelerde uzun süreli bir iş birliği bulunan Eatron'un yazılım platformunu Vinfast’ın hızla büyüyen elektrikli araçlarında uygulamak için çalışmalarına devam ettiğini de belirtelim.

Eatron tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, son 12 ayda gelirlerini 5 katına çıkarttı. Alınan 11 milyon dolarlık yeni yatırımın bir kısmı üçüncü parti yazılım modülleri, yarı iletken üreticileri ve donanım bileşeni tedarikçileri ile ortaklıklar kurulması için kullanılacak.

Yeni yatırımla birlikte gömülü ve bulut tabanlı akıllı yazılım özelliklerini geliştirecek ve müşterilerine sunacak olan Eatron, İngiltere, Türkiye ve Çin’deki ekipleri ile küresel büyüme hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.