Google'ın Workspace'i için ücretsiz plan: Essentials Starter

Google, 3 milyardan fazla kullanıcı Google Workspace'in ücretsiz sürümü Essentials Starter'ı hayata geçirdiğini duyurdu.
Google'ın Workspace'i için ücretsiz plan: Essentials Starter

Google, 3 milyardan fazla kullanıcıya sahip Google Workspace'in ücretsiz sürümü Essentials Starter'ı hayata geçirdiğini duyurdu. Kişilerin, Meet, Chat, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve daha pek çok uygulamayla entegre bir şekilde iş birliği yapabilmesini sağlayan Workspace'in yeni ücretsiz çözümü, ekip çalışmasını geliştirmek ve tasarımı gereği güvenli ortak çalışma yapmak isteyen işletme kullanıcıları için hazırlandı.

Essentials Starter'da yeni bir e-posta adresine, dosya dönüştürmeye, yeni eklentilere veya masaüstü yazılımına gerek kalmıyor. Essentials Starter'daki tüm araçlar, kişilerin mevcut ortamında hızlı ve kolay bir şekilde çalışıyor. Google Workspace üzerinde çalışacak şekilde tasarlanan Essentials Starter, dosyalara şifreli ve güvenli erişim sağlayarak kullanıcıların güvende ve bilgilerinin gizli kalmasına yardımcı oluyor.

Essentials Starter'ı kullanmak için öncelikle yapılması gereken ücretsiz bir Essentials Starter ​​hesabı için iş e-postasıyla kaydolmak. Bu noktada kredi kartı bilgileri gerekmiyor ve sınırlı bir deneme süresi de bulunmuyor. Akabinde Google Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar, Chat, Drive ve Meet'i kullanarak ekip arkadaşları ortak çalışmaya davet ediliyor.

Planla ilgili bir Google destek sayfasına göre ücretsiz sürümde ekipler 25 kişiyle sınırlı, ancak bir kuruluştan sınırsız sayıda ekip sisteme kaydolabilme imkanına sahip. Ayrıca, ücretsiz sürümü kullanarak erişebileceklerin de belirli sınırları var. Örneğin; Essentials Starter kullanıcısıysanız Google'dan destek almıyorsunuz. Toplantılar ve sohbetlerin tümü de ücretli Enterprise Essentials planına kıyasla bazı sınırlamalara sahip oluyor. 

Google, Essentials Starter'ın bugünden itibaren kullanıma sunulduğunu; fakat bazı bölgelerde bu ayın ortasına kadar kullanılamayabilemeyeceğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.