Ödeal, taksilerde kartla kolay ödeme yapılmasını sağlayan Takside POS'u satın aldı

Ödeal, küçük bir oranda iştirakinin bulunduğu, taksilerde kredi kartı ile ödeme yapmayı sağlayan, böylelikle hem yolculara kolaylık hem de araç sahiplerine gelirini katlama imkanı sunan Takside POS’un hisselerinin tamamını aldı.
Ödeal, taksilerde kartla kolay ödeme yapılmasını sağlayan Takside POS'u satın aldı

Ödeal, küçük bir oranda iştirakinin bulunduğu, taksilerde kredi kartı ile ödeme yapmayı sağlayan, böylelikle hem yolculara kolaylık hem de araç sahiplerine gelirini katlama imkanı sunan Takside POS’un hisselerinin tamamını çatısı altına aldı. Ödeal’ın Takside POS hisselerini almasıyla, Ödeal’ın girişimlere sunduğu desteği kurumsal hale getirmek amacıyla 2021 yılı sonunda kurduğu “Ödeal Capital” ile kuruluşundan kısa bir zaman sonra ilk yatırımını yapmış oldu.

2017 yılında kurulan Takside POS hali hazırda, Türkiye’nin 5 ilinde, 15 bin taksi tarafından kullanılıyor. Yeni dönem için hedeflerini de yükselten Takside POS 2022 yılında 23 bin taksiye erişmeyi hedeflerken iş hacmini yüzde 100 artırmayı planlıyor ve cirosunu 1.4 milyar TL ’e çıkarmayı hedefliyor.

Birleşme ile ilgili bilgi veren Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Güngör, 5 yıldır küçük bir oranda hisselerinin bulunduğu, Takside POS’un hisselerinin tamamını bünyelerine katarak çok keyif aldıkları ortaklığı Ödeal çatısı altında sürdürmeye ve Ödeal gücüyle ivmelendirerek büyütmeye karar verdiklerini söylüyor. Takside POS markasını ve mevcut kadrosunu değiştirmeden devam etireceklerinin de altını çiziyor.

Güngör, SPG yatırımı ile başlayan, Takside POS birleşmesi ile devam eden süreci hep birlikte en güzel şekilde yeni adımlarla sürdüreceklerine inancının tam olduğunu dile getiriyor. Hatırlatmak gerekirse, İngiltere kökenli SPG Holdings, 2021 yılında toplam hisselerinin yüzde 9,9'u karşılığında Ödeal'a 28.7 milyon TL yatırım yapmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Capital Yönetici Ortağı Emre Günerman ise Ödeal ve Takside POS birleşmesinin bir başka öneminin ise 2021 yılının sonunda, girişimlere verilen desteği kurumsal hale getirmek amacıyla kurdukları Ödeal Capital’in, kuruluşunun ardından 3 ay geçmeden bir yatırıma imza atmış olması olduğunu söylüyor. Önümüzdeki dönemde de finansal alanda faaliyet gösteren girişimlere yatırımlarının devam edeceğini belirtiyor.

Ödeal, start-up’lara sunduğu desteği kurumsal hale getirmek amacıyla, 2021 yılında, “Ödeal Capital” isminde, girişimcilere özel bir yatırım bütçesi oluşturduğunu ve Ödeal Capital’in radarında Türkiye'de faaliyet gösteren, Türk iş dünyasında özellikle mikro işletme ve KOBİ'lere yönelik çözümler sunan girişimlerin bulunduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.