Ödeal'dan girişimlere özel fon: Ödeal Capital

Ödeal tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, girişimlere sunduğu desteği kurumsal hale getirmek ana amacıyla “Ödeal Capital” isminde girişimcilere özel bir fon kurdu.
Ödeal'dan girişimlere özel fon: Ödeal Capital

Cepte POS ve Yazarkasa POS ürünleriyle öne çıkan ödeme kuruluşu Ödeal'ın aldığı yatırımla birlikte değerlemesinin 290 milyon TL'ye ulaştığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise ülkemizdeki girişim ekosistemini yakından ilgilendiren bir gelişme ile karşımıza çıkan Ödeal, girişimlere özel bir fon oluşturduğunu duyurdu.

Ödeal tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, girişimlere sunduğu desteği kurumsal hale getirmek ana amacıyla “Ödeal Capital” isminde girişimcilere özel bir fon kurdu. Ödeal tarafından kurulan Ödeal Capital fonunun yöneticiliğini ise Ödeal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Günerman üstlenecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ödeal Capital Yönetici Ortağı Emre Günerman, Ödeal Capital’ı, ödeme ve elektronik para sektöründe hizmet verdikleri tüm müşterilerde hizmetlerini destekleyen veya yeni müşteri segmentlerine hizmetlerini sunmalarına yardımcı olacak şirket ve ürünlere yatırım yapma amacıyla kurduklarını belirtti.

Emre Günerman tarafından aktarılan bilgilere göre Ödeal Capital ile toplamda 200 milyon TL’lik şirket alımı ve yatırım yapılması hedefleniyor. Ödeal'ın yatırım yapmak istediği şirketler ise ağırlıklı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren, Türk iş dünyasında özellikle mikro işletme ve KOBİ'lere yönelik çözümler sunan girişimler olacak.

7 yıl önce bir girişim olarak sektöre adım attıklarını da vurgulayan Günerman, bu süre boyunca fintech ve ödeme teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişimlerle çok iyi ilişkiler kurduklarını, bu fonla birlikte, bu süreci daha da kurumsal bir yapıya kavuşturmuş olacaklarını ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.