Instagram'ın Yöneticisi Adam Mosseri, 2021 boyunca kendi kişisel sosyal ağları üzerinden düzenli olarak özellik ve yenilik duyurusunda bulundu. Mosseri'nin şimdiye kadar Ara Verme, rage shake, kişisel 2021 özeti, kronolojik akış, profile embed ve reels yanıtları gibi pek çok özelliği duyurduğunu hatırlatalım. Adam Mosseri bu paylaşımında ise Instagram'ın 2022 hedeflerini açıkladı.
2022 Priorities 📝
This next year is going to be pivotal for Instagram. In addition to our industry-leading safety and wellbeing efforts, we’re focused on these four key priorities.
Hope you’re all able to get some rest over the holidays. See you in the New Year! ✌🏼 pic.twitter.com/iY8uQ1EnMZ— Adam Mosseri (@mosseri) December 28, 2021
Mosseri'nin aktardıklarına göre Instagram, video odağını ikiye katlayacak. 2021 yeni video sekmesi ve algoritmada Reels önceliklendirmesi ve Reels özellikleri ile hali hazırda video odaklı bir yıl olmuştu. Görünen o ki; 2022 daha fazla video özelliği platformda bizi karşılayacak.
Mosseri'nin video odağını açıklarken "Biz artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması değiliz." demesi de dikkat çekti.
Ayrıca Mosseri, şeffaflık konusundaki çalışmalarını genişleteceğini açıkladı. 2021'de muhbir Francis Haugen'in Instagram Kids uygulaması hakkında basınla ve senato ile paylaştığı iddialar, şirketin azalan itibarını sarsmıştı.
Mosseri'nin bu olaylar üzerine şeffaflıktan bahsetmeye devam etmesi, pek çok kişinin dudak bükmesine yol açmış olabilir. Yine de şirketin bu alanda platforma yeni ilkeler getirmeyi ve kontrol mekanizmaları eklemeyi planlaması olumlu bir gelişme.
Şirketin odaklanacağı bir diğer özellik ise mesajlaşma. Mosseri, mesajlaşmayı Instagram'da iletişim kurmanın başlıca yolu olarak tanımlıyor. Şimdiye kadar ses kaydından grup video sohbetlere kadar pek çok özelliğe kavuşan mesajlaşma sekmesi, 2022'de de yeni özellikler ile karşımıza çıkacak.
2022 ile birlikte Instagram'ın içerik üreticileri de merkeze almaya devam edeceğini belirtelim. Mosseri, kurumlardan bireylere tüm içerik üreticilerin Instagram'dan gelir elde etmesini sağlamak istediğini bellirti. Bu bağlamda içerik üreticilerin faydalanabileceği pek çok gelir elde etme aracının da yayına alınacağını ekleyelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap