Instagram, "Profile Embed" ve Reels yanıtları özelliklerini yayına aldı

Adam Mosseri, dün paylaştığı gönderide Instagram'ın kişisel 2021 özeti, görsel Reels yanıtları ve profile embed özelliğini duyurdu. 
Instagram,

Instagram'da yeni özelliklerin ardı arkası kesilmiyor. Bir dönem Twitter'da gördüğümüz özellik yayınlama hızı kendini Instagram'da da göstermeye başladı. Instagram'ın Yöneticisi Adam Mosseri, bir süredir sosyal ağlar üzerinden düzenli olarak özellik ve yenilik duyuruyor. Mosseri, dün paylaştığı gönderide Instagram'ın kişisel 2021 özeti, görsel Reels yanıtları ve profile embed özelliğini duyurdu. 

Kişisel 2021 özeti özelliğini sizlere geçen hafta aktarmıştık. Instagram'ın duyurduğu diğer yeni özellikleri birlikte inceleyelim. 

Profile embed özelliği nedir? 

Profil yerleştirme olarak çevirebileceğimiz bu özellik, Instagram profilinizin küçük bir versiyonunu herhangi bir web sitesine yerleştirmenizi sağlıyor. Şimdiye kadar Instagram gönderileri web sitelerine kolayca yerleştirilebiliyordu. Şirket bu özellik ile birlikte içerik üreticilerinin profillerini web sitelerinde bir portfolyo gibi öne çıkarmasını sağlıyor. 

Görsel Reels Yanıtları ne işe yarıyor? 

TikTok klonu olarak hayatımıza giren Reels, TikTok'un özelliklerini kopyalamaya devam ediyor. Son dönemde Reels ve video içerik formatlarını platformunda önceliklendiren Instagram, tıpkı TikTok'ta olduğu gibi etkileşimlerin de video içerik formatında gerçekleşmesini teşvik ediyor.

İçerik üreticileri bundan böyle yorumlarda kendilerine sorulan soruları alıntılayarak, bir Reels videosuna yerleştirebilecek. Böylece sorular Reels videoları ile yanıtlanabilecek. 

Reels Yanıtları nasıl kullanılıyor? 

Yorumlara yanıt vermek için yanıtla seçeneğine bastığınızda karşınıza Reels düğmesi çıkıyor. Bu düğmeye bastığınızda ise yorum bir çıkartma formatında video alanında yerini alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.