Facebook çalışanları 2022'nin ilk yarısına kadar uzaktan çalışmaya devam edecek

Mark Zuckerberg, önümüzdeki haftadan itibaren ABD'deki personelin Kanada'dan; Avrupa veya Orta Doğu'dakilerin ise İngiltere'den çalışabileceğini söyledi.
Facebook çalışanları 2022'nin ilk yarısına kadar uzaktan çalışmaya devam edecek

Bir buçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisiyle birlikte uzaktan çalışma konusu yaygınlaştı. Bu konuda irili ufaklı birçok şirket de yeni karaların eşiğine geldi. Yaklaşıık 60 bin çalışana sahip Facebook da gelecek yılın ilk yarısına kadar uzaktan çalışmaya devam etmeyi planlıyor.

Denizaşırı ülkelerden uzaktan çalışma uygunluğunu artıracağını öngören Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, önümüzdeki haftadan itibaren ABD'deki personelin Kanada'dan ve Avrupa veya Orta Doğu'daki çalışanların ise İngiltere'den çalışabileceğini açıkladı. Zuckerberg böyle bir karar neden aldığını şöyle açıklıyor: "Uzaktan çalışmanın bana uzun vadeli düşünmek için daha fazla alan verdiğini ve ailemle daha fazla zaman geçirmeme yardımcı olduğunu, bu da beni işte daha mutlu ve daha üretken kıldı."

Bu karar aslında çok da şaşırtıcı değil. Çünkü şirket çalışanlarının uzaktan çalışmaya geçiş talebinde bulunabileceğini geçtiğimiz Mayıs ayında duyurmuştu. Zuckerberg'e göre şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde iş gücünün yarısı uzaktan çalışacak. 

Facebook bir istisna değil

Şirketler tarafında çalışanlarını kalıcı olarak evden çalışmasına izin verme konusunda artan bir ivme var. Çalışanlarının salgın sonrası uzaktan kalıcı olarak çalışabileceğini ve bazı şirketlerin ofis kiralamalarını iptal ettiği biliniyor. Salesforce, çalışanları için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini açıklamış, şirket paylaştığı bir blog yazısında "Sabah 9'dan akşam 5'e kadar mesai" kavramının öldüğünü söylemişti.

Twitter CEO’su Jack Dorsey de çalışanlara gönderdiği e-postada, karantina sona erdikten sonra da kalıcı olarak evlerinden çalışmalarına izin verileceğini belirtmişti. Ford da bütün dünyadaki 30 bin çalışanının uzaktan çalışmaya geçtiğini duyurmuştu.

Türkiye'de de durum farklı değil. Sabancı Holding, esnek ve uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmiş, Şirket, "İşin Geleceğine Uyum" başlıklı basın toplantısında şirketleri için ne gibi kararlar aldığını açıklamıştı. Akbank, esnek çalışmayı 3 farklı modelle kalıcı hale getirmiş, Müşterilere birebir hizmet verilen şubeler yerinden çalışmaya devam edeceğini; Genel Müdürlük ekiplerinin yüzde 52’si uzaktan, yüzde 36’sı hibrit düzende, yüzde 12’si ise ofisten çalışacağını kaydetmişti. Uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirecek Yapı Kredi Teknoloji, çalışanlarına fatura desteği de sunacağını açıklamış, Hatta evden çalışma düzenine geçiş, salgınla başlayan düzenin devamı şeklinde olacağını belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.