Akbank, esnek çalışmayı 3 farklı modelle kalıcı hale getirdi

Müşterilere birebir hizmet verilen şubeler yerinden çalışmaya devam edecek; Genel Müdürlük ekiplerinin yüzde 52’si uzaktan, yüzde 36’sı hibrit düzende, yüzde 12’si ise ofisten çalışacak.
Akbank, esnek çalışmayı 3 farklı modelle kalıcı hale getirdi

Akbank, pandemi ile başlayan çalışma esnekliğini kalıcı hale getirdiğini açıkladı. Akbank’ın pandemi sonrasında geçeceği yeni çalışma modeline ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Müdür Hakan Binbaşgil, içinden geçtiğimiz süreçle birlikte dünyanın her açıdan yepyeni bir döneme girdiğini; müşteri alışkanlıklarının ve iş modellerinin son yıllarda gerçekleşmekte olan hızlı değişiminin, pandemi süreci ile birlikte daha da hızlandığını söyledi. Binbaşgil, kurumların değişen ortamlara hızlı adaptasyonun, çevik ve cesur olmasının günümüzde başarı için şart olduğu ve bu nedenle Akbank'ın çalışma düzenindeki esnekliği artık kalıcı hale getirdiklerini açıkladı.

3 farklı model: uzaktan çalışma, hibrit ve ofisten çalışma

Binbaşgil, pandemi sonrası çalışma düzenini; "uzaktan çalışma", "hibrit" ve "ofisten çalışma" şeklinde üç farklı şekilde tasarladıklarını belirtti.

Hakan Binbaşgil sözlerine şöyle devam etti:

Bu yeni çalışma modelimiz sürdürülebilirlik konusundaki stratejilerimizi de destekliyor. Bu bağlamda kapsayıcılığa da faaliyetlerimizde çok önem veriyoruz. Akbank ailesine, coğrafi engeller olmadan, ülkemizin 81 ilindeki en nitelikli kişileri katma imkânına sahip olacağız. Bu yeni yaklaşımımız kapsamında değişik zaman dilimlerinde veya yarı zamanlı çalışmayı tercih edenler gibi farklı kitlelere erişme imkânını da bulacağız. Bu yaklaşımımızın istihdam yaratmada da ülkemizde yeni açılımlara öncülük edeceğine inanıyorum.

Pandemi sürecini çok iyi yönettiklerini ve sürecin her aşamasında çalışanlarına kulak verdiklerini ve bu doğrultuda aksiyon aldıklarını ifade eden Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise müşterilere birebir ve yüz yüze hizmet verilen şubelerin yerinden çalışmaya devam edeceğini; Genel Müdürlük ekiplerinin yüzde 52’sinin uzaktan, yüzde 36’sının hibrit düzende, yüzde 12’sinin ise ofisten çalışacaklarını söyledi.

Teknoloji devleri Google, Facebook, Salesforce, Uber gibi şirketler de globalde uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmişti. Amazon ise uzaktan çalışma planlarını aşıya bağlı olduğunu açıklamıştı. Ülkemizde ise Mynet, Youthworks, Yapı Kredi gibi şirketler uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.