Uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirecek Yapı Kredi Teknoloji, çalışanlarına fatura desteği de sunacak

Edindiğimiz bilgilere göre Yapı Kredi Teknoloji'de evden çalışma düzenine geçiş, salgınla başlayan düzenin devamı şeklinde olacak.
Uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirecek Yapı Kredi Teknoloji, çalışanlarına fatura desteği de sunacak

Ülkemizde etkileri mart ayında hissedilmeye başlanan corona virüs salgınının önüne geçebilmek için alabileceğimiz en önemli önlem, sosyal mesafeyi korumak ve mümkün olduğunca insanlarla bir arada olmayı ertelemek olarak açıklandı. Bu kapsamda "Evde Kal" hareketi başlatıldı ve dönem dönem uygulanan sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra kişilerin zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları istendi. Durum böyle olunca birçok şirket, uzaktan çalışmaya elverişli pozisyonlardaki çalışanlarının evden çalışmaları için izin verdi. 

Bugün, yani 1 Haziran itibarıyla kısmi bir normalleşme süreci başlıyor. Bazı şirketlerde geri dönüşler başlamıştı, ancak özellikle bugün birçok şirket ve mağaza kapılarını yeniden açıyor. Fakat salgın, evden çalışma konusunda birçok kurum için milat oldu diyebiliriz. Zira bazı şirketler şimdiden uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda sizlerle Mynet örneğini paylaşmıştık. Mynet, uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirip tüm editör kadrosunu artık kalıcı olarak tamamen uzaktan çalıştırma kararını almıştı.

Teknoloji alanında çalışanların evdeki faturasına destek olması ile dikkat çeken bir hamle de Yapı Kredi Teknoloji'den geldi.

Evden çalışanlara farklı faydalar: Fatura desteği

Edindiğimiz bilgilere göre Yapı Kredi Teknoloji'de evden çalışma düzenine geçiş, salgınla başlayan düzenin devamı şeklinde olacak. Teknoloji ve proje yönetimi ekipleri isterlerse tam zamanlı olarak evden, isterlerse online rezervasyon sistemiyle masa tutarak ofise gidebilecekler. Bu da Yapı Kredi Teknoloji'nin hibrit bir çalışma düzenine geçtiğini kanıtlıyor.

Yeni çalışma düzeninde Yapı Kredi Teknoloji çalışanları, mesai saatleri arasında erişilebilir bir şekilde bilgisayar başında olmak koşulundular. Bu kapsamda kontrol için görüşmelerin yapılması da gündemde. Kişilere zimmetli bilgisayarlar verilecek, ayrıca internet ve elektrik faturası için destek ücretleri ödenecek.

Henüz resmi olarak açıklamaları yapılmamış olsa da Yapı Kredi Teknoloji'nin çok kısa bir zaman sonra yeni çalışma düzenine geçileceği belirtiliyor. Ekibin duyuruya kadar da evden çalışmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle şirketlerin normalleşme sürecinde nasıl bir çalışma modeli benimseyeceğine dair kapsamlı bilgiler paylaşmıştık. Arda Kutsal'ın Twitter'da sorduğu soruya gelen cevaplarda özellikle hibrit çalışma düzenini tercih edenler öne çıkıyordu. Yeni bir sürece girdiğimiz şu günlerde gelen haberler de anket sonuçlarını doğruluyor gibi. Diğer şirketlerin evden çalışma konusunda nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.