Facebook, Clubhouse benzeri bir platform üzerinde çalışıyor

The New York Times'ın haberine göre Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı. 
Facebook, Clubhouse benzeri bir platform üzerinde çalışıyor

Gün geçmiyor ki popüler hale gelen bir uygulamanın hızla rakipleri çıkmaya başlamasın. Yaklaşık birkaç haftadır son dönemin en konuşulan uygulamasının Clubhouse olduğundan sıklıkla bahsediyoruz. Clubhouse'un detaylı incelemesini yazdığımız haberimizde Facebook'un Clubhouse'a çoktan teklif götürmüş olabileceğini düşündüğümüzü söylemiştik. Durum tam olarak böyle gelişmese de yeni haberler Facebook'un da artık sesli sosyal ağ oyuncuları arasına gireceğini gösteriyor. Zira The New York Times'ın haberine göre Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı. 

Haberde Facebook projesinin kullanıcılar için ses tabanlı sohbet odaları oluşturmayı amaçladığını, ancak hala erken aşamalarda olduğunu bilgisi paylaşıldı. Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı haberi ise CEO Mark Zuckerberg'in Clubhouse'a katılmasından, artırılmış ve sanal gerçekliğin geleceği hakkında konuşmak için bir odaya katılmasından yalnızca beş gün sonra geldi.

Facebook böyle bir projeyi henüz resmi olarak onaylamamış olsa da, Facebook ve Facebook'un yan kuruluşlarının rakiplerinin temel özelliklerini kopyaladığı uzun bir geçmişi var. Özetle Facebook'un Clubhouse'u klonluyor olabileceği gerçeği şaşırtıcı değil. Çünkü şirket, Snapchat'tan aldığı Hikayeler ve geçen yıl piyasaya sürülen TikTok rakibi Reels dahil olmak üzere pek çok başka uygulamayla bunu halihazırda gerçekleştirdi. 

Clubhouse benzeri bir uygulama yapan sadece Facebook değil. Twitter da ayrıca şu anda beta sürümünde olan Spaces adlı bir Clubhouse rakibi üzerinde çalışıyor. Hatta ekip çabalarını güçlendirmek için sosyal medya alanındaki uzmanlığı nedeniyle sosyal medya yayın şirketi Breaker'ı satın almıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.