Yapay zeka girişimi Eightfold AI, 220 milyon dolar yatırım aldı

Eightfold AI tarafından aktarılan bilgilere göre ABD merkezli girişim, E serisi yatırım turunda ek yatırım olarak 220 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka girişimi Eightfold AI, 220 milyon dolar yatırım aldı

Firmaların çalışan bulma ve işe alma süreçlerine odaklanan yapay zeka destekli bir çözüm sunan Eightfold AI, yatırım aldığını duyurdu. Eightfold AI tarafından aktarılan bilgilere göre ABD merkezli girişim, E serisi yatırım turunda ek yatırım olarak 220 milyon dolar yatırım aldı.

220 milyon dolarlık ek yatırım turu SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan General Catalyst, Capital One Ventures, Foundation Capital, IVP ve Lightspeed Venture Partners katıldı.

Alınan 220 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 410 milyon dolara ulaştı. 410 milyon dolarlık toplam yatırımın 350 milyon dolarının son 6 ay içinde geldiğini de ekleyelim. Eightfold AI kurucusu ve CEO'su Ashutosh Garg tarafından aktarılan bilgilere göre ise yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleşen E serisi yatırım turu ile şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaşmıştı. Kısacası bir yıldan kısa süre içinde şirket değerlemesi iki katından daha fazla artmış oldu.

Sahip olduğu derin öğrenme ve yapay zeka teknolojileri ile birlikte şirketlerin potansiyel çalışan adayları bulmasına ve bu adayları ekiplerine katmasına yardımcı olan Eightfold AI, şirketlerin çalışan bulma ve işe alma süreçlerini dijitalleştiriyor. Toplamda 110 ülkede ve 15 dilde hizmet veren Eightfold AI, şu an için 100'den fazla şirket tarafından da kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.