Elon Musk artık, dünyanın ikinci en zengin insanı değil

Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Tesla'nın hisselerinin yüzde 2,2 daha düşmesinin ardından dün itibarıyla dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunu kaybetti.
Elon Musk artık, dünyanın ikinci en zengin insanı değil

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, kripto para yatırımcılarını çok kızdırmıştı. Elon Musk, Tesla'nın elindeki Bitcoin varlıklarını satmış olabileceğinin veya satabileceğinin sinyallerini vermişti. Musk, Tesla'nın hiç Bitcoin satmadığını söylese bile Bitcoin'in değerinde düşüş yaşanmış ve kripto para birimi son 3 ayın en düşük seviyesini görmüştü. Son olarak bu haberle gündemimize gelen Musk, şimdi ise "dünyanın en zengin ikinci kişisi" ünvanını kaybetti.

Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Tesla'nın hisselerinin yüzde 2,2 daha düşmesinin ardından dün itibarıyla dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunu kaybetmiş oldu. LVMH başkanı Bernard Arnault ise 161,2 milyar dolarlık servetle Elon Musk'ı geride bıraktı. Bloomberg'ün aktardığına göre Arnault 161,2 milyar dolarlık bir servete ulaşırken Musk'ın serveti 160,6 milyar dolara düştü.

Tesla'nın hisseleri ocak ayının en yüksek seviyesinden yüzde 24 oranında değer kaybetti ve bu da piyasa değerinde yüzde 35'lik düşüşe neden oldu. Zaten Musk'ın bu ünvanı kaybetmesindeki en önemli rolü de bu durum oynadı. Zira şirketin piyasa değeri de neredeyse 870 milyar dolardan 560 milyar doların altına düştü. Bu da ciddi bir kayıp anlamına geliyor. 

Aslında Tesla hisselerindeki bu düşüş çok da şaşırtıcı değil, çünkü genele baktığımızda Tesla araç satışlarıyla değil; dijital varlıklara yaptığı yatırımlarla gündemimizde. Şubat ayında size aktardığımız bir haberde, Tesla'nın Bitcoin yatırımının şirkete, 2020'deki otomobil satışlarından daha fazla kâr getirdiğini paylaşmıştık. Benzer şekilde Tesla, ilk çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr elde ettiğini açıklamıştı. 

Şirket birkaç ay önce Bitcoin ile araç satacağını duyurup daha sonra bundan vazgeçmişti. Tüm bunlar ve Tesla'nın yeterli sayıda elektrikli araç satamaması da bu sonucu doğurdu. Bitcoin yatırımcılarının ahını mı aldı, bilinmez ama bakalım Elon Musk eski yerine yeniden yerleşebilecek mi? Merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.